Filmfestival med Watch_Dogs har korat sina vinnare

Häromdagen korades vinnarna i Watch_Dogs Film Fest. Juryn som utsåg vinnaren bestod av den världskända filmregissören Louis Leterrier, Thomas Geffroyd (Watch_Dogs Content Director) och Jonathan Morin (Creative Director på Watch_Dogs 2).

Sponsrade av Parrot, Sony och Youtube Gaming, Watch_Dogs Film Fest är en kortfilmsfestival organiserad av Ubisoft. Den är öppen för alla som vill dela med sig av sina kreativa visioner i form av kortfilmer med ”Hacking Heroes” som tema. Deltagare från en massa olika bakgrunder och nationaliteter från hela världen har bidragit till att göra detta första arrangemang av festivalen till en succé för Ubisoft.

Juryn var mäkta imponerad av den kreativitet och hängivenhet som visats upp av mer än 850 olika deltagare. Bidragen har varit originella, genomtänkta, välregisserade och underhållande, samt väldigt gripande.

Storpriset består av €50,000 (ca en halv miljon svenska riksdaler) samt två biljetter till premiären av Assassin’s Creed-filmen. Den som vann detta var Jamesfcoton från Frankrike, med videon ”ANONYMOUS”. Det är en ”imponerande och en fantastisk film” säger Louis Le Terrier.

”Trots att framförandet är felfritt och inspirerande är det själva rytmen av filmen som förförde mig. Skådespel och monolog var väldigt nära den känsla som Watch_Dogs ger”, säger Thomas Geffroyd.

”En rörande film, fylld med finkänslighet och intelligens”, säger Louis Le Terrier om bidraget ”WAKE_UP”, regisserad av Raùl Gòmez från Spanien. Den vann ”Coup de Coeur”-priset (älskvärd, men inte bäst) som bestod av €10,000, två biljetter till Assassin’s Creed-filmen, en Playstation 4 PRO, Watch_Dogs’ collectors edition ”The return of Dedsec” och en Parrot Bebop 2.

Slutligen vann Razzraziel från Turkiet publikens pris ned ”Watch Dogs Review Intro”. Det var den mest omtyckta filmen av tittarna från websidan. Detta gav Razzraziel €5,000, en Watch_Dogs 2 PS4 bundle, en Parrot Bebop 2 och en Parrot Jumping Race.

”Jag visste att fans var passionerade för spelet och drog mycket inspiration från det, men jag var inte beredd på att det skulle hålla en så pass hög kvalitet, säger Louis Leterrier. ”Det var ett riktigt svårt val att välja en vinnare och vi var tvungen att se om en del av dem flera gånger för att kunna bestämma oss.”

Utöver dessa tre internationella priser fanns det även priser att dela ut lokalt till till kreatörer i bl.a. Frankrike, Tyskland, England, Spanien, Italien, Australien och Ryssland.

För mer information om Watch_Dogs Film Fest, klicka på länken.

0 Delningar

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att synas. Obligatoriska fält är märkta med *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Uppfostrad av NES och SNES, med en förkärlek till pixlar och chipmusik. Fastnar för de små detaljerna och fingertoppkänsla i spel. Skriver 8-bitsmusik som ViperofVic på youtube.

Glömt lösenord

Ange ditt användarnamn eller din e-postadress. Du kommer att få en länk för att återskapa ditt lösenord via e-post.