Final Fantasy XVI: Smygtitt på världen och karaktärer

I Torsdags så släppte Naoki Yoshida på SquareEnix lite förhandsinformation om det kommande Final Fantasy XVI spelet, i samband med lanseringen av den officiella FFXVI siten. På siten finns förutom deras sedan tidigare släppta trailer lite mer information om spelet.

Världen som spelet utspelar sig i heter Valisthea. En värld där enorma berg av kristaller kallade Mothercrystals finns utsprida över landet. Det finns sex stora nationer i Valisthea som var och en har vitskilda kulturer och teologier. Något som fångade min nyfikenhet är Kungadömet Waloed vars land bebos utav bland annat Orcher.

Om huvudkaraktären får vi veta att han heter Clive Rosfield och är den förstfödde sonen till Archduke Rosaria. Han är upplärd till att vara en sköld för sin yngre bror Joshua, som har välsignats utav Eikonen Phoenix. Tillsammans med Jill Warrick, som kommer från de ett land kallat the Northen Territores, utgör de tre centrumet utav historien i spelet.

Om Eikons bekräftas de vara summons som många misstänkt. I trailern syns både Phoenix, Titan, Shiva och Ifrit. Hur många fler som finns i Valisthea och vad som kommer att hända när de möts kommer att avslöjas senare. Vi får alltså glatt vänta tills någon gång 2021.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att synas. Obligatoriska fält är märkta med *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Glömt lösenord

Ange ditt användarnamn eller din e-postadress. Du kommer att få en länk för att återskapa ditt lösenord via e-post.