Föräldrar vill se tv-spel som en del av skolundervisningen

Många svenska föräldrar ser positiva effekter av barnens data- och tv-spelande, skriver EA i ett pressmeddelande. Nu vill de att dataspelandet även ska ha en plats som läroverktyg i den svenska skolan. Det visar en ny undersökning som Electronic Arts låtit genomföra.

8 av 10 svenska föräldrar med barn i åldern 0-16 ser positiva effekter med sitt barns spelande. Främst ger spelandet bättre språkkunskaper, bättre förmåga att lösa problem och bättre koordinationsförmåga. Nu vill de att data- och teve-spel inte bara ska ha en plats i svenska hem utan även i den svenska skolan.

När Sifo, på uppdrag av Electronic Arts, frågade svenskarna om de tycker att dataspel har en plats som läroverktyg i skolan svarade nästan hälften (46 procent) av de 2733 tillfrågade ja. Var fjärde (25 procent) svarade nej medan 29 procent svarade att de inte visste.

Bland de som har hemmavarande barn (859 stycken) var ännu fler vänligt inställda till dataspel som läroverktyg. Fler än tre av fem föräldrar (62 procent) med barn i åldrarna 0-16 tyckte att dataspel skulle vara ett läroverktyg i skolan.

– Det är nog lättare för föräldrar som dagligen kan se de positiva effekterna som spel kan innebära att också se hur skolan skulle kunna utnyttja dataspel i undervisningen, säger Christoffer Ring, nordisk PR-ansvarig på Electronic Arts.

0 Delningar

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att synas. Obligatoriska fält är märkta med *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Spel är ett kall och en passion. Inget är mer avkopplande från livet som småbarnsfar som ett riktigt förtrollande spel. En tur i flygsimulatorn eller ett riktigt bra rollspel är mina självklara förstaval.

Glömt lösenord

Ange ditt användarnamn eller din e-postadress. Du kommer att få en länk för att återskapa ditt lösenord via e-post.