Förhandstitt Sébastien Loeb Rally Evo

Rally är inte en sport, det är en livsstil.

Sébastien Loab Rally Evo är Milestones senaste spel och som namnet avslöjar frontas det av ingen mindre än rallylegenden Loeb själv. Men Loeb är inte omslagspojke som de många fotbollsstjärnorna till Fifa-spelen är, han syns inte alls på omslaget faktiskt, utan Loeb har varit en källa till inspiration och autenticitet under spelutvecklingen. För här är grejen med Sébastien Loab Rally Evo – det är verklighetstroget. Nästan på en sadistisk nivå. Det här är rally-simulatorn fans har drömt om.

För en gamer likt mig, vars motorsportintresse sträcker sig till Mario Kart (och nu senast sparrow racing), är Loeb Rally som att ta körkort på nytt. Det går liksom inte att hålla gasen nedtryckt hela tiden och handbromsen fungerar inte som i kartspel. Väglaget, däcken och bilens tyngd, faktorer jag tidigare struntat i, har en vital roll i rallyt och det gäller att ha fullständig kontroll över sitt fordon. Den här känslan för realism är något som Milestone tar stolthet i och att ha jobbat nära Sébastien Loeb har gjort det möjligt att höja ribban ytterligare.

Lyssna på din andreförare, det är han som varnar dig för kurvor och gupp – det farligaste som finns i rally.

Rallyfantasten kan finna en hel del racing att tillgå i Loeb Rally. Det finns 6 olika rallyn, 64 banor, 5 rallycross och Pikes Peak Internation Hill Climb. Lägg därtill över 50 bilar från rallyns födelse på 60-talet till dagens moderna vrålåk. Det går både att spela själv i enkla rallyn eller i ett gediget karriärläge och online mot andra. Men det mest intressanta spelläget måste ändå vara Loeb Experience, där spelare kan uppleva herr Loebs rallykarriär från starten 1998 till idag. Här har Milestone lagt ner resurser, då det inte bara är en samling banor som skall köras igenom, utan mellan tävlingarna berättar Sébastien om sitt liv och karriär – mycket likt en dokumentär.

Sébastien Loab Rally Evo är ett rallyspel av rallyförare – bokstavligen – till rallyälskare. Det stödjer de flesta rattar på marknaden, ett måste för hårdkokta puritaner, både till PC och konsolerna. Det här är ingenting för partyförare och fyllechaffisar som är beroende av power-ups och hjälpande händer. Det här är racing för dem som tycker Gran Turismo är hobbyracing.

Sébastien Loab Rally Evo släpps den 29 januari till Playstation 4, Xbox One och PC. Ett demo släpps på julafton för de som vill testa några varv.

0 Delningar

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att synas. Obligatoriska fält är märkta med *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Jag är en gamer av den gamla skolan och uppskattar både spel som utmanar mitt tålamod och spel som jag kan fly in i. Mina bästa minnen kommer från Super Mario Bros. 3, Mega Man, The Legend of Zelda och Final Fantasy. Nu finner jag mina kickar i Destiny, Bloodborne och Shovel Knight och gömmer mig i Bethesda och BioWares världar.

Glömt lösenord

Ange ditt användarnamn eller din e-postadress. Du kommer att få en länk för att återskapa ditt lösenord via e-post.