Föstra intrycket av SVRVIVE på Comic Com

Bland alla stora drakar på årets Comic Con så finns det även många mindre iögonfallande utställare. I ett litet bås med vita väggar hittar vi den svenska studion SVRVIVE med sitt självbetitlade äventyrsspel. Daniel har redan tidigare fått en exklusiv förhandstitt på SVRVIVE, något han talade sig mycket varm över. Så till den milda grad att övriga redaktionen kände sig tvungna att testa spelet nu när tillfälle gavs.

SVRVIVE marknadsförs som ett äkta VR-spel för HTC Vive och kan kort beskrivas som ett escape room i en virtuell verklighet. Åtminstone när vi talar om den första banan, kallad Basement. På klassiskt maner skall du med hjälp av nyfikenhet, uppfinningsrikedom och lite jävlar anamma lyckas ta dig ut ur en mörk källare. Vive-kontrollerna är dina händer och det gäller att vrida och vända på allt du hittar i rummet. Lite varstans gömmer sig ledtrådar som hjälper dig på vägen.

Gå runt i rummet

SVRVIVE bjuder redaktören på en utmaning.

SVRVIVE bjuder redaktören på en utmaning.

Spelets mekanik bjuder dig att fysiskt gå runt i det virtuella rummet samtidigt som du letar efter ledtrådar. En funktion som i dagsläget är unik för HTC Vive. Närmar du dig en vägg så ritar spelet upp ett rutnät framför dig för att berätta att det börjar bli ont om utrymme. Med hjälp av handkontrollerna så kan du också teleportera dig direkt till olika delar av rummet.

SVRVIVE:s första bana bjuder på ett klurigt pussel som klaras av på ca 15 minuter. Lagom till årets mässa så har studion lanserat spelets nästa spelvärld som du kan läsa mer om här.

Första intrycket är makalöst positivt. Jag slukades direkt upp av den virtuella världen och när jag tog av mig VR-headsetet så hade jag nästan glömt bort att jag befann mig på ett mässgolv med stor publik. Det är få spel som lyckas engagera så som SVRVIVE gör och studion visar med sitt spel det kanske hittills bästa sättet att använda sig av VR.

Får ni möjlighet så passa på att titta förbi SVRVIVE på mässgolvet. Oavsett om ni provat VR tidigare så törs jag lova att ni inte kommer att bli besvikna.

0 Delningar

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att synas. Obligatoriska fält är märkta med *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Spel är ett kall och en passion. Inget är mer avkopplande från livet som småbarnsfar som ett riktigt förtrollande spel. En tur i flygsimulatorn eller ett riktigt bra rollspel är mina självklara förstaval.

Glömt lösenord

Ange ditt användarnamn eller din e-postadress. Du kommer att få en länk för att återskapa ditt lösenord via e-post.