Artikeln är ett betalt samarbete
Gaming vs. betting: Skillnader och likheter

Online gaming och online betting är något som är populärt bland många. Gaming på internet kan till syntes vara väldigt olikt från betting, men det finns många likheter mellan dessa två intressen. Personer som gillar gaming har högre sannolikhet att även dras till betting, visar en studie.

Online gaming och online betting

Vad som räknas som online gaming är datorspel eller videospel. När du spelar via datorn så spelar du olika typer av online baserade spel, som till exempel Fortnite, CS, Call of Duty och mycket mer. När det kommer till online betting så betyder det att du satsar pengar på utfallet av en händelse. Det vanligaste är att du bettar på sportevenemang men du kan även betta på andra saker som till exempel e-sport. Att betta på e-sport är en relativt ny marknad och är något som dykt upp senaste åren. Odds är något som det pratas om frekvent när det kommer till betting. Odds är statistik på att något ska inträffa och tas fram av de olika spelbolagen.

Likheter mellan gaming och betting

När det kommer till likheter mellan gaming och betting så finns det nog fler likheter än vad du tror. Pengar är ofta involverade i båda två, antingen riktig valuta eller virtuell valuta. Det finns även en stark korrelation i risk och belönings elementen. Du tar risker i både gaming och betting vilket gör att båda sysslorna skapar spänning och adrenalin. Du kan sedan bli belönad efter att du tagit en risk. Dessa faktorer kan även leda till risk för ett beroende om du spelar eller bettar för mycket. Enligt en studie gjord av Entain Group så finns det en tydlig koppling mellan gamers och betting. Personer som spelar video- och datorspel är 4.3 gånger mer benägna att även betta på sport eller spela casinospel, jämfört med personer som inte spelar video- och datorspel. 

Skillnader mellan gaming och betting

När man talar om gaming och betting så finns det några skillnader att nämna. När du gamar så lämnas inte mycket till slumpen eller turen, utan det handlar mer om spelarens skicklighet i spelet och ens samarbetsförmåga. För att lyckas och bli belönad så måste du ha de rätta skillsen för att kunna spela spelet. Beroende på vilket spel det gäller så kan du även behöva samarbeta med andra personer i ditt lag, därav krävs det också en viss samarbetsförmåga. I dessa situationer blir du även beroende av att de andra spelarna i ditt lag kan spela bra för att ni ska gå mot en vinst. När det kommer till betting så handlar det om att du satsar pengar på utfallet i till exempel en match. Du väljer utfallet utifrån odds som spelbolagen tagit fram. Du behöver alltså själv inte ha någon skicklighet eller egentlig kunskap.

Att gaming och betting är två populära intressen världen över är ingen hemlighet. Det finns många likheter mellan dessa två, och det finns även likheter i personerna som väljer att betta eller gama. Kanske är det risk och belöningssystemet som lockar samma personer in i de båda världarna.

0 Delningar

Glömt lösenord

Ange ditt användarnamn eller din e-postadress. Du kommer att få en länk för att återskapa ditt lösenord via e-post.