Thunderful presenterade Steamworld Build

Omslagsbild till spelet Steamworld Build
Steamworld Build - Bygg en by till dina ångdrivna robotar!

Thunderful Group har presenterat Steam World Build, ett nytt spel i den hyllade Steamworld-serien. Spelet planeras att släppas under 2023 och det är planerat att nå alla konsoler såväl som PC.

I Steam World Build ska spelaren bygga och ta hand om en Vilda Västern-by befolkad av ångdrivna robotar. Spelet är utvecklad av den interna studion The Station, belägen i Karlshamn.

Thunderful själva har stora förväntningar på titelns kommersiella potential.

”När man tittar på statistiken är detta vårt starkaste tillkännagivande någonsin. SteamWorld Build är den sjätte delen i franchisen, och det första SteamWorld-spelet att lanseras sedan 2019. Vi har stora förhoppningar om att det kommer att leva upp till de kommersiella framgångarna som de tidigare titlarna hade” berättar Brjánn Sigurgeirsson, SteamWorld Universe and Franchise Director hos Thunderful Games.

Steamworld Build är inte det enda spelet som Thunderful har utannonserat för framtida släpp. Från utgivaren hittar vi också Viewfinder, ett förstapersonsäventyr där spelaren kan göra bilder levande och använda dem för ta sig vidare. Andra framtida titlar är sci-fi action-plattformaren Replaced och pussel-spelet Planet of Lana som kommer släppas under våren 2023.

0 Delningar

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att synas. Obligatoriska fält är märkta med *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Glömt lösenord

Ange ditt användarnamn eller din e-postadress. Du kommer att få en länk för att återskapa ditt lösenord via e-post.