Ghostrunner: cyberpunk ninja parkour

Tre ord är allt som behövs just nu.

Ghostrunner är ett storydrivet actionspel i cyberpunkmiljö där du ska smyga, slåss och slinka genom säkerheten i ett gigantiskt torn som vakar över världens öde. Till din hjälp har du diverse implantat i kroppen som gör dig supersnabb, superstark och extremt farlig.

Ghostrunner för tankarna till Mirror’s Edge-spelen, om man hade gjort Faith till en mordisk cyberninja och smutsat ner den vita stadsbilden rejält. Spelet är ett samarbete mellan utvecklarna One More Level, 3D Realms och Slipgate Ironworks, som tillsammans med All in! Games och 505 Games ska saluföra projektet.

Ett blygsamt, obestämt släppdatum i år är Covic-19 till trots fortfarande på agendan för Ghostrunner. Plattformen är PC och nyfikna aspiranter kan anmäla sig till en privat beta redan nu. På PAX Online som går av stapeln den 15 september (alltså om två veckor) kan vi förvänta oss lite mer information. Fram till dess finns den senaste glimten av gameplay här (och i sidhuvudet).

För ett par månader sedan släpptes en demo till Ghostrunner via Steam, som i skrivande stund tyvärr inte finns tillgänglig längre. Undertecknad spenderade ett par timmar med detta, som trots en brödrost till dator faktiskt flöt på förvånansvärt bra. Liknelsen med Mirrors Edge är helt berättigad, även om handgemänget är råare och kontrollen bjuder på lite fler finesser att prova på. Är du ett fan av Mirror’s Edge eller bara gillar tanken på att vara en cyberninja, ska du absolut hålla ett öga på Ghostrunner.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att synas. Obligatoriska fält är märkta med *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

En glad skånepåg bosatt i huvudstaden med ett särskilt intresse för språk. Talar bland annat japanska och tyska flytande (melass är också flytande). De första spelminnena är trånandes bakom storasyster framför Mega Man 2, Wrecking Crew och Super Mario Bros. Första gången som hållare av handkontrollen var det Zelda 2: Adventure of Link som spelades – än idag kvar i backloggen.

Glömt lösenord

Ange ditt användarnamn eller din e-postadress. Du kommer att få en länk för att återskapa ditt lösenord via e-post.