Godbitarna från Sonys E3

Sony har haft ett riktigt bra flyt på maskineriet sedan E3 2013 med lyckade kampanjer i samband med marknadsföringen och försäljningen av PS4’an. Självklart ville de följa upp succén med ett lika bra E3 2014 och sparade inte på krutet. Fokus för detta året var titlarna till PS4’an och vi blev verkligen inte besvikna. Det utlovades en hel del fantastiska titlar, kända som Uncharted och Destiny, oväntade publikfavoriter som No Man’s Sky och klassiska mästerverk som Grim Fandango. Här nedan följer några av godbitarna.

PlayStation 4

Det här är många av spelen som ska visa vad next-gen klarar av att pressa ut rent grafiskt och prestandamässigt. Vi kommer få åka på oändliga äventyr i fantastiska slumpmässigt genererade världar och bli den första att utforska och namnge dessa i No Man’s Sky. Vi kommer få njuta av spöklikt naturtrogna karaktärer och glimrande vattenböljor när vi beger oss ut på skattjakt längs med Afrikas kust i Uncharted 4.

[youtube id=”nLtmEjqzg7M” width=”600″ height=”350″]
Oänliga vidder med outforskade områden bara för dig.

[youtube id=”d4BC48aem60″ width=”600″ height=”350″]
Nästan som om man styrde en film på biografen.

Sony passade även på att lufta några nya IPn dels det PS4 exklusiva The Order 1886 om en orden riddare vars uppgift är att hålla mänskligheten säker från sina halvblod till släktingar. Ett actionäventyr i singleplayer som stillar vårt steampunk begär med ett förstklassigt viktorianskt London. I samma mörka stil går även Dark Souls skaparnas FromSoftware nya spel Bloodborne. Mer av samma goda vara egentligen men tror inte att många klagar över nytt hårslitande svårt material från mästarna av actionäventyr.

[youtube id=”-8MYYvA-EIo” width=”600″ height=”350″]
Industriella revolutionens tekniska framgångar har gett människorna en ärlig chans.

[youtube id=”XfYyJtyLf0o” width=”600″ height=”350″]
Mer blod och mörker att vänta i Bloodborne.

För att fylla ut den lite gladare delen av färgskalan tog man hjälp av Sackboy och hans nya kompisar i Little Big Planet 3. Mer bus och ren oförstörd spelglädje tillsammans med dina vänner som nu bland annat kan spela som Oddsock, en snabb fyrbent och vägghoppande karaktär.

[youtube id=”bg0gEY34jfk” width=”600″ height=”350″]
Sackboy, PlayStations plattforms-kung

Som sista passage på presentation annonserade man en bred satsning på den smala scenen, indiespelen. Förutom No Man’s Sky fick vi också se ett klipp från Entwined. Experimentellt är väl det ord som beskriver detta spel bäst, det är en upplevelse snarare än ett spel i viss mening. Entwined saknar en konkret handling och det finns inget sätt att dö på i story-läget. Däremot är varje nivås mål att lyckas följa de mönster som presenteras för att i slutet kunna förvandla sina två karaktärer till en regnbågssprutande drake.
Man han även med att annonsera HD-versionen av många ansett som förra årets bästa spel The Last of Us.

[youtube id=”G4eB4jlcqs0″ width=”600″ height=”350″]
Att få flyga med sin regnbågssprutande drake är belöning nog.

[youtube id=”DmP2QLKJFr0″ width=”600″ height=”350″]
Nu ännu lite snyggare på PlayStation4.

PlayStation Tv

Men de visade även upp lite annat, som nyheten om PlayStation TV. En mini-konsol som de själva kallar det som ger spelaren åtkomst till över 1000 spel från PS Vita, PS One och PSP. Med PlayStation TV kan du även strömma från ditt PS4 via Wi-Fi direkt till din PlayStation Tv i ett annat rum. Mer info om detta finns här.

0 Delningar

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att synas. Obligatoriska fält är märkta med *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Jag är en riktig speltok sedan födelsen. Blev på det tidiga 90-talet matad med både Commodore 64 och NES och mitt intresse bara växer. Har provat det mesta inom gaming, spelat på både casual och hög nivå, knarkat twitch.tv morgon och kväll, drivit LAN-förening, studerat spelutveckling, besökt stora spelmässor och nu senast skribent för Varvat.se. Jag föredrar kompetitiva spel som CS, StarCraft och Dota men gör mitt bästa för att beta av listan med de stora spelklassikerna.

Glömt lösenord

Ange ditt användarnamn eller din e-postadress. Du kommer att få en länk för att återskapa ditt lösenord via e-post.