Hästtjejerna från Umamusume invaderar Shadowverse

Anime-kortspelet Shadowverse - nu med ÄNNU MER anime i sig!

Anime-tie-ins är ett sedvanligt inslag i kortspelet Shadowverse och nu är det dags för animen Umamusume: Pretty Derby att ha sitt crossover-event i spelet. Ett datum är ännu inte satt, men Shadowverse-fans uppmuntras att hålla utsikt för nya nyheter. Tre stycken av hästtjejerna från animen är bekräftade att ha leader-skins i spelet. De tre hästarna är Special Week, Silence Suzuka, och Tokai Teio. De alla kommer vara fullt röstade av sina ordinarie röstskådespelare.

Bland de tidigare leader-skins som finns i spelet kan man bl.a. hitta anime-karaktärer som Lelouch från Code Geass, zombie-idol-tjejerna från Zombie Land Saga, Chika från Kaguya-sama: Love is War och One Punch Man från…. ja, One Punch Man. Om alla de här namnen låter underliga för dig som läser kanske det är hög tid att ni skaffar ett crunchyroll-konto och börjar kolla anime.

Det var bara några styck av alla extra leaders som finns i Shadowverse tack vare tidigare anime-tie-ins – det har varit många!

Såhär kan det se ut när man blandar Shadowverse seriositet med glada hästtjejer.

Det är Cygames själva som har skapat Umamusume: Pretty Derby, som är både en anime och ett mobilspel. Vad handlar då Umamusume: Pretty Derby om? Det är om hästtjejer (inte tjejer som rider, utan tjejer som ÄR hästar) som tävlar mot varandra i både kapplöpning och idolsång. Umamusume: Pretty Derby kan antas vara en produkt av moe och kawaii-kulturen som är väldigt stark i den japanska nördscenen.

Den här trailern såg jag för Umamusume för flera år sedan. Jag är lika förvirrad idag som jag var då när jag såg den för första gången. Det var många av oss som utbrast ”wut”.

Mer innehåll, fler belöningar.

Okej, jag erkänner. Umamusume: Pretty Derby är inte min favorit-anime, men ett anime-tie-in event innebär oftast flera saker för Shadowverse. Om man utgår från tidigare modeller brukar det innebära ett limited soloplay-läge där man kan slåss mot animekaraktärerna och vinna card packs och alternate art till kort. Så om du har någonsin drömt att spela kortspel mot en hästtjej så är det här ett gyllene läge för att realisera din dröm!

Det brukar även innebära Puzzle Challenges. En Puzzle Challenge är en knepig situation i Shadowverse som måste lösas inom ett visst antal drag. Även de brukar innebära belöningar!

Starta med Shadowverse

Shadowverse är ett kortspel i samma stil som Hearthstone och Magic: The Gathering. Två spelare med 20 liv vardera använder sig av varelser och trollformler för att försöka ta ner den andre.

Spelet är gratis på Steam och vill man prova är det bara att kila dit och spela. Det finns även Switch-version som lämpar sig perfekt till nybörjare. Ni kan läsa min recension av Switch-versionen här.

Börjar man spela rekommenderar jag att man börjar följa Ignideus youtube-kanal och också gå med r/Shadowverse discordserver för tips och community.

Vill man också ha koll på e-sport-scenen i Shadowverse gör det sig bra att både följa Shadowverse Open (SVO) på youtube och gå med i deras discordserver. Det finns mer info att läsa på deras hemsida.

0 Delningar

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att synas. Obligatoriska fält är märkta med *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Glömt lösenord

Ange ditt användarnamn eller din e-postadress. Du kommer att få en länk för att återskapa ditt lösenord via e-post.