Ny patch på ingång till Shadowverse!

Gamla kort återfår sin gamla ärofulla glans i ny patch

Cygames har haft fullt upp på sistone. Deras online-kortspel Shadowverse fyllde fem år för inte så längesedan vilket innebar flera ingame-events i spelet. Där är även konsolversion av kortspelet till Nintendo Switch på gång som kommer ha sin release den tionde augusti. Recension kommer ni kunna få läsa här på Varvat! Mer om det spelet kan ni annars läsa här.

Cygames meddelade i förrgår att en ny patch till Shadowverse är på ingång. Patchen som kommer nu (v3.4.12!) kommer skaka om spelet en del. Det flesta balansändringarna berör mestadels äldre kort som bara är tillgängliga i spelets Unlimited Format. Alla ändringar kan man läsa mer om här.

Matcherna kan bli ganska galna i Unlimited.

De flesta balansändringarna berör äldre kort som man bara kan spela i spelets Unlimited format. I Unlimited är alla kort som någonsin gjorts i Shadowverse tillgängliga för att göra en lek med, från skillnad från Rotation där man bara spelar med de senaste expansionerna. Det innebär att metat i Unlimited kan bli ganska crazy. Utvecklarteamet till Shadowverse har dock alltid varit duktiga på att både nerfa och begränsa kort så att spelet inte blir helt ospelbart i Unlimited.

Ser ni vargen till höger? Den kommer jag ha tre stycken av i min Bloodcraft-lek framöver!

Det är därför de kommande patch-ändringarna är lite överraskande. Många kort som en gång nerfades eller begränsades kommer nu antingen buffas eller får sina restriktioner lyfta. Det är inte första gången som Cygames rullar tillbaka nerfs och det har gjorts tidigare för att uppmuntra mer varierande lekar i Unlimited.

Nykomlingen Belphomet, Ultimate Creator visade sig vara obalanserad för Take Two.

Bland de nyare korten uppstod det en märklig situation med Belphomet, Ultimate Creator. I spelläget Take Two (Shadowverse draft-läge) är det svårt att kontra robot-kreatören som frammanar upp till tre överdrivet starka mördarmaskiner när han spelas från handen. I constructed lägen (d.v.s. där man får bygga lekar med sina egna kort) är han inte svår att besegra, men i Take Two där slumpen avgör ens kortlek visade han sig vara för mycket. Därför kommer Belphomet att bli borttagen från Take Two.

Hinner man spela igenom de nya story-uppdragen innan den 18:onde augusti så belönas man ytterligare.

Cygames meddelar också att om man lyckas ta sig igenom de nya story-uppdragen innan den 18:onde augusti så belönas man med 3 Renascent Chronicles card packs. Det är något som väldigt vanligt att Cygames lockar med för att uppmuntra spelare att sätta sig in i spelets lore. Jag kan dock avslöja att jag ofta gör just detta själv, men fattar ändå inget – men kul har jag!

Patchen kommer släppas om… 5 timmar! Så tidigt på morgonen eller senare när ni läser detta är den redan ute. Shadowverse finns gratis på både PC och mobil. Man hittar spelet på Steam, App Store och Google Play.

0 Delningar

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att synas. Obligatoriska fält är märkta med *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Glömt lösenord

Ange ditt användarnamn eller din e-postadress. Du kommer att få en länk för att återskapa ditt lösenord via e-post.