HTC släpper trådlöst Vive i år!

Nästa generations VR är här. Och HTC är först ut.

HTC Vive lanserar i dag det nya headsetet Vive Pro och tillbehöret Vive Wireless – en helt ny hårdvaru-uppgradering som höjer ribban för virtuell verklighet.

Det nya VR-headsetet Vive Pro erbjuder en ökad upplösning på 37% samt 78% fler pixlar än föregångaren. Dessutom är det utrustat med inbyggda hörlurar. Det nya tillbehöret Vive Wireless gör äntligen VR-upplevelsen helt trådlös. Vive Wireless passar lika bra till första generationen Vive. Tekniken heter WiGig och är utvecklad av Intel. Det är en form av WiFi på steroider som låter användaren strömma kopiösa mängder data genom luften på nolltid.

Trådlös VR har sedan lanseringen varit på nästan alla VR-användares önskelista,Tillsammans med HTC kan vi till fullo utnyttja Intel’s WiGig teknologi, och vi kan garantera en trådlös VR-lösning som kan tillgodose och uppfylla förväntningarna hos den mest fodrande användare, säger Frank Soqui, General Manager Virtual Reality Group hos Intel Corporation.

Nyheter för alla Vive-ägare

Vive lanserar dessutom en ny utformning av Viveport VR och videospelaren Vive Video, med en rad förbättringar i hur man söker, upplever och köper VR-innehåll. Bland annat läggs Vimeo till i biblioteket.

Vive Pro släpps under årets första kvartal och Vive Wireless till sommaren. Det finns i dagsläget inga priser på de nya produkterna från HTC.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att synas. Obligatoriska fält är märkta med *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Spel är ett kall och en passion. Inget är mer avkopplande från livet som småbarnsfar som ett riktigt förtrollande spel. En tur i flygsimulatorn eller ett riktigt bra rollspel är mina självklara förstaval.

Glömt lösenord

Ange ditt användarnamn eller din e-postadress. Du kommer att få en länk för att återskapa ditt lösenord via e-post.