HTC VIVE släpper XR Elite – nästa generations VR

HTC har med sitt Vive varit med i stort sett sedan starten på den nya vågen av Virtual Reality. De har genom åren lanserat en rad olika headsets i olika prisklasser och med skiftande prestanda. Vi sågade Vive Flow ganska rejält när det lanserades. Nu vill HTC åter igen locka kunder med ett lättvikts-headset, men den här gången med betydligt bättre prestanda.

Det nya headsetet heter VIVE XR Elite och erbjuder en mix av Mixed Reality (MR) och Virtual Reality (VR), vilket skall göra det idealt för både gaming, rekreation och produktion. VIVE XR Elite bjuder bland annat på fullfärgskameror för verklighetstrogen passthrough och handspårning, vilket skall ge en helt ny dimension till MR-användare. Ett exempel är att du kan ha flera virtuella skärmar synliga i ditt headset samtidigt som du ser ditt fysiska tangentbord och mus. Givetvis kan traditionella VR-kontroller också användas.

Mycket innehåll och bra prestanda

På spelsidan lovar HTC över 100 VR- och MR-titlar redan vid lansering och fler skall komma. VIVE XR Elite kopplas till din dator med USB C för att användas med Steam. Headsetet stödjer även trådlös streaming via WiFi 6E. XR Elite kan byggas om lite som användaren själv känner och användas i glasögon-utförande eller som ett traditionellt headset.

VIVE XR Elite erbjuder 4K-upplösning i 90Hz och ett synfält på 110%. Den totala vikten är endast 625 gram och då är batteri-packet inräknat. Men smakar det så kostar det. En komplett uppsättning, men headset, två kontroller och batteripack landar på lite drygt 16 000 kr. En uppdaterad variant med Eye Tracker släpps senare i år. Vi på Varvat hoppas kunna titta närmare på VIVE XR Elite och ge er en recension i framtiden.

0 Delningar

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att synas. Obligatoriska fält är märkta med *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Spel är ett kall och en passion. Inget är mer avkopplande från livet som småbarnsfar som ett riktigt förtrollande spel. En tur i flygsimulatorn eller ett riktigt bra rollspel är mina självklara förstaval.

Glömt lösenord

Ange ditt användarnamn eller din e-postadress. Du kommer att få en länk för att återskapa ditt lösenord via e-post.