Hundra Dagar Master System #76: World Games

Epyx spottade verkligen ur sig ett antal frustrerande minispelssamlingar på löpande band under slutet av 80- och början på 90-talet. Tack och lov äger jag inte fler än California Games och detta, World Games. I denna lilla loska från 1989 hittar vi en sparsmakad meny på fyra minispel. Med tanke på att flera andra portar från originalen på hemdatorer, inklusive NES-upplagan, har det dubbla så är det här en besvikelse redan innan start. Eller är det verkligen det? Det innebär ju faktiskt att jag slipper spendera mer tid med skiten än absolut nödvändigt. Så nog är det lite av en vinst ändå.


De fyra grenarna är tunnhoppning, stockrullning, tjurritt och pålkastning. Till skillnad från den här snubben, som kallar de första och sista grenarna omöjliga, finner jag att tjurritt och stockrullning när på omöjliga. I tunnhoppning åker du skridskor genom att alternera tryck åt höger och vänster på styrkorset i en allt snabbare takt, varpå du hoppar (med knapp 2) vid rätt ögonblick, och kompletterar med ett tryck nedåt vid hoppets höjd eller strax där innan (något osäker). Med pålkastning är det samma princip, fast du inte behöver tänka på avslutet. Båda grenar är udda, men bygger på en småkul idé.

Av de två grenar jag har mest problem med, är tjurritt/rodeo den hemskaste upplevelsen. Instruktionerna säger att du ska trycka åt hållet tjuren står vänd och nedåt om du håller på att ramla av. Snubben jag länkar till ovan säger att snabba knapptryck är den rätta vägen, men jag får helt enkelt inte till det. Stockrullningen, alltså helt enkelt att hålla balansen på den där stocken, lyckades jag ändå med ett bar gånger. Det verkar som att styrkorset reglerar åt vilket håll du lutar dig, medan knapparna 1 och 2 indikerar åt vilket håll du försöker snurra stocken. Eller så är det tvärtom; oavsett så handlar balansen om att alternera dem båda åt hållet din motståndare inte gör det, typ.


Ni hör ju hur dumt World Games låter. Jag känner att jag redan att jag ägnat det på tok för mycket uppmärksamhet. Enda villkoret jag vill återse de här Epyx-spelen och deras jämlikar är i något slags turnering i frustrationens tecken. En börda delad är trots allt en börda halverad (eller i detta fall halverad i två led; World Games stöder 4 spelare!). Frågan är alltså om din börda är din egen, eller bara hälften av någon annans.

0 Delningar

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att synas. Obligatoriska fält är märkta med *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

En glad skånepåg bosatt i huvudstaden med ett särskilt intresse för språk. Talar bland annat japanska och tyska flytande (melass är också flytande). De första spelminnena är trånandes bakom storasyster framför Mega Man 2, Wrecking Crew och Super Mario Bros. Första gången som hållare av handkontrollen var det Zelda 2: Adventure of Link som spelades – än idag kvar i backloggen.

Glömt lösenord

Ange ditt användarnamn eller din e-postadress. Du kommer att få en länk för att återskapa ditt lösenord via e-post.