Hundra Dagar Master System #94: Time Soldiers

Time Soldiers är ännu ett springa-skjuta-spel ur fågelpersoektiv, inte helt olikt Secret Command. Och precis som med den titeln har jag rätt svårt för att gilla det.

Titeln härrör från arkadhallarna, under SNK:s paraply. Master System-porten är den enda till en stationär konsol; övriga är till datorer samt … PSP!? Det utvecklades hur som helst av Alpha Denshi Corporation och programmerades om av SEGA själva inför denna release.

Time Soldiers är annars så mycket som en saga om en (eller två) dudes som verkligen vill rädda sina polare, som fastnat i fem olika tidsperioder. Det är också en saga om dålig PAL-optimering. Vår version, trots att den är en av bara tre (Nordamerika, Sydamerika, Europa), lider rätt ordentligt av nedbytet i hastighet. Det är dessutom rätt trist att försöka köra själv.

Jag måste dock säga att omslaget till Time Soldiers är fantastiskt. Ingen ful ClipArt här inte!

Manualen gör INTE den här tidsresenärsaspekten lättare att förstå heller. Det känns över huvud taget som ett fall av ”lost in translation”. Hur det fungerar är att varje epok har tre banor med en miniboss efter varje, varefter de loopar. Varje gång du besegrar en miniboss har du möjlighet att gå in i tidsportalen för att försöka hitta till ”rätt” värld, alltså den som nästa vän i ordningen befinner sig i. Du måste rädda dem i rätt ordning, och ordningen på de första tre är det slumpen som avgör. Du vet att du har kommit rätt när en stor boss dyker upp efter du besegrat en miniboss.

Men kulsprutor och våld behöver ju ingen vidare översättning, egentligen. För vad det är fungerar Time Soldiers som en helt okej tidssänka. Det är så mycket mer belönande än Secret Command och spelar så mycket bättre, trots PAL-hastigheter. Efter en kvälls ansträngningar är jag inte alltför långt ifrån slutskärmen, och har hunnit lära mig en hel del fula tricks för att tillintetgöra hatfulla grottmän, flygande tefat och rabiata romare (bland mycket annat!). Snart nog ska de där eftertexterna besegla skärmen!

För övrigt är nog snarare musiken Time Soldiers sämsta innehållsliga del. Jag har aldrig blivit så osugen på att besöka Rom som när jag hör, tja, det här:

0 Delningar

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att synas. Obligatoriska fält är märkta med *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

En glad skånepåg bosatt i huvudstaden med ett särskilt intresse för språk. Talar bland annat japanska och tyska flytande (melass är också flytande). De första spelminnena är trånandes bakom storasyster framför Mega Man 2, Wrecking Crew och Super Mario Bros. Första gången som hållare av handkontrollen var det Zelda 2: Adventure of Link som spelades – än idag kvar i backloggen.

Glömt lösenord

Ange ditt användarnamn eller din e-postadress. Du kommer att få en länk för att återskapa ditt lösenord via e-post.