HyperX har levererat över 60 miljoner minnen

Det blir många miljarder byte genom åren.

Kingstons division för spelrelaterad utrustning, HyperX, meddelar i ett pressmeddelande att bolaget sedan starten år 2002 har levererat över 60 miljoner minnesmoduler. Det motsvarar många miljarder byte minne genom åren. Minnena är också en av de avgörande faktorerna till HyperX framgångssaga och mycket tack vare dem har bolaget även tagit betydande marknadsavdelar i andra segment, då kanske främst headsets.

HyperX lanserade nyligen minnesserien Predator DDR4 RGB och Predator DDR4. De båda minnena tillmötesgår behovet för spelsystem som använder de senaste Intel- eller AMD-processorer och har Intel XMP profiler redo som är optimerade för att öka prestanda. Predator DDR4 RGB finns nu i hastigheter upp till 4000MHz och HyperX Predator DDR4-minnet har utökat både hastighet och kapacitet med upp till 128GB och frekvenser upp till 4133MHz.

Sedan det första minnena lanserades 2002 har det hänt en hel del: 

  • Kapaciteten har ökat 62 gånger, från 256MB till 16GB
  • Hastigheten har ökat från 333MHz to 4.133GHz
  • Priset per GB har minskat 38 gånger, från ca 350 kr till knappt 10 kr.
  • Minnesstandarden har uppdaterats fyra gånger, från DDR1 till DDR4

De senaste produkttillskotten är hårddiskarna FURY RGB SSD och SAVAGE EXO SSD. Båda SSD-enheterna använder 3D NAND-teknologi för bättre effektivitet och hållbarhet vilket ger hög läs- och skrivhastighet som är 10 gånger snabbare än en 7200RPM-hårddisk.  FURY RGB SSD är utrustat med en ljusslinga som erbjuder dynamiska och anpassningsbara RGB-ljuseffekter och är även kompatibelt med moderkort som stöder RGB-ljus och flera RGB-enheter. Den kommer i storlekarna 240GB, 480GB och 960GB. SAVAGE EXO SSD finns tillgänglig i kapacitet om 480GB och 960GB.

– HyperX strävar efter att skapa innovativa och högkvalitativa lagringslösningar som passar behoven hos flera användare. Med nya HyperX FURY RGB SSD och SAVAGE EXO SSD som båda använder 3D NAND-teknologi fortsätter vi att erbjuda exceptionella prestandaprodukter i HyperX SSD-serien, säger Tony Hollingsbee, SSD Business Manager EMEA.

Vad tycker du?

0 0

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att synas. Obligatoriska fält är märkta med *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Spel är ett kall och en passion. Inget är mer avkopplande från livet som småbarnsfar som ett riktigt förtrollande spel. En tur i flygsimulatorn eller ett riktigt bra rollspel är mina självklara förstaval.

Glömt lösenord

Ange ditt användarnamn eller din e-postadress. Du kommer att få en länk för att återskapa ditt lösenord via e-post.