Inbrott på Spelen hus i Malmö – datorer stulna

Under morgonen tisdag 28 mars bröt sig tjuvar in hos den ideella föreningen Spelens hus i Malmö. Bland stöldgodset fanns en streaming-dator samt annan utrustning.

När projektledaren Samir Arabi-Eter kom till sitt arbete så upptäckte han att tjuvar hade varit inne på Spelens hus, en mötesplats för unga personer med intresse för spel i Malmö. En streamingdator och annan teknisk utrustning som använts under Spelens hus öppet hus-verksamhet var borta.

– Det här är hemskt tråkigt. Vi är en ideell organisation med begränsade resurser och det är inte självklart att vi kan ersätta det som försvunnit. När man stjäl från Spelens hus så stjäl man från Malmös barn och unga, säger Samir Arabi-Eter, projektledare på Spelens hus.

Det är inte första gången som Spelens hus råkat ut för stöld. Under Malmö Pride förra året så stal tjuvar datorer och annan teknisk utrustning till ett värde av 100 000 kronor. Båda brotten är polisanmälda.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att synas. Obligatoriska fält är märkta med *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Spel är ett kall och en passion. Inget är mer avkopplande från livet som småbarnsfar som ett riktigt förtrollande spel. En tur i flygsimulatorn eller ett riktigt bra rollspel är mina självklara förstaval.

Glömt lösenord

Ange ditt användarnamn eller din e-postadress. Du kommer att få en länk för att återskapa ditt lösenord via e-post.