Spelträffar för tjejer i Spelens hus i Malmö

Under drygt en månads tid har MEGA, en förening som är inriktad på digitala spel, ordnat spelträffar för gamertjejer på Spelens hus i Malmö. Initiativet har varit uppskattat och nu utökas satsningen till att gälla alla sorters spel. Det långsiktiga målet? Att tjejträffar inte ska behövas längre.

– Könsfördelningen inom spelhobbyn är otroligt ojämn och Spelens hus är inget undantag. Det vill vi verkligen göra något åt. Genom att ordna tjejkvällar hoppas vi på att fler icke-män ska engagera sig inom spelhobbyn, säger Samir Arabi-Eter, projektledare på Spelens hus i ett pressmeddelande.

Aktiviteterna kommer att sponsras av Bandai Namco. Spelens hus planerar även att arvodera en person under satsningens uppstartsfas.

– Det här projektet är oerhört viktigt för oss. Vi letar med ljus och lykta efter en person som verkligen kan få i gång verksamheten och utveckla den tillsammans med deltagarna, säger Samir Arabi-Eter.

Förhoppningen är att träffarna ska bli så framgångsrika att de försvinner. Syftet kan verka märkligt, men Samir Arabi-Eter förklarar:

– Vi vill att det ska bli en självklarhet med ett stort antal engagerade tjejer inom vår ordinarie verksamhet. Spelens hus ska vara en mötesplats där alla vet att de får plats.

Träffarna äger rum varannan söndag. Nästa mötestillfälle är 19 mars klockan 15-20.

0 Delningar

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att synas. Obligatoriska fält är märkta med *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Spel är ett kall och en passion. Inget är mer avkopplande från livet som småbarnsfar som ett riktigt förtrollande spel. En tur i flygsimulatorn eller ett riktigt bra rollspel är mina självklara förstaval.

Glömt lösenord

Ange ditt användarnamn eller din e-postadress. Du kommer att få en länk för att återskapa ditt lösenord via e-post.