Spelens hus invigs i Malmö

Invigningen sker från 16:00 till midnatt under lördagen den 15:e oktober, samma kväll som Malmö e-sport kommer att möta STHLM e-sport i Overwatch. Förutom att att visa upp lokalerna och fira att det äntligen finns en plats för e-sporten i Malmö kommer vi att visa Spelhjälpens livesänding och samla in pengar till Ung Cancer på plats i lokalen.Det skriver Spelens hus i ett pressmeddelande.

– Redan när vi för två år sedan startade Malmö e-sport var det självklart att delta i välgörenhetsevent, därför känns det naturligt att vi öppnar Malmö e-sportcenter med just ett välgörenhetsevent, säger Chris Jonasson, ordförande i Malmö e-sport.

Malmö e-sportcenter är en föreningsdriven mötesplats som samlar e-sporten i Malmö. Centret kommer att fungera som utgångspunkt för Malmö e-sport, Spelens hus och Sverok Skånes e-sportsatsningar och arrangera medlemsaktiviteter, föreläsningar och workshops samt öppen verksamhet för barn och unga. Mötesplatsen finansieras dels genom Malmö stads bidragssystem och stöd från Sverok men även genom projektfinansierad verksamhet. Malmö e-sportcenter är den första fysiska mötesplatsen av sitt slag där ungdomar och e-sportutövare kan träffas gratis och utöva sitt sportande utan att det är kopplat till höga kostnader eller timhyra.

– Malmö e-sportcenter är frukten av flera års arbete för att främja e-sporten i Malmöregionen och vi är glada att vi kunnat vara med och skapa ännu en föreningsdriven mötesplats i Malmö, speciellt en med just e-sportfokus, säger Samir Arabi-Eter, projektledare för Spelens hus.

– Tanken är inte att konkurrera med lancaféer utan att skapa en grund för progressivt arbete med e-sport. Ekonomi ska inte vara det som bestämmer vilka som har förutsättningarna att lyckas.

Ivan, som är 14 år och en av de som kommer att tävla i lördagens välgörenhetsmatch mot STHLM e-sport säger:

– Jag kommer ihåg att jag såg en match i Starcraft på tv och blev fascinerad att det fanns tävlingar i datorspel. Jag har aldrig haft bra utrustning hemma, men att det finns ett ställe som Malmö e-sportcenter där jag kan spela och träna utan att behöva oroa mig för brist på utrustning och framförallt möta folk som precis som jag, brinner för e-sport, betyder otroligt mycket för mig.

0 Delningar

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att synas. Obligatoriska fält är märkta med *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Spel är ett kall och en passion. Inget är mer avkopplande från livet som småbarnsfar som ett riktigt förtrollande spel. En tur i flygsimulatorn eller ett riktigt bra rollspel är mina självklara förstaval.

Glömt lösenord

Ange ditt användarnamn eller din e-postadress. Du kommer att få en länk för att återskapa ditt lösenord via e-post.