Spelens hus förlänger projektet till årets slut

Spelens hus har gått in på sitt tredje och avslutande projektår. Projektet var tänkt att löpa till och med september men nu bekräftas det att det förlängs till och med årets slut.

Samir Arabi-Eter, som är projektledare på Spelens hus, är väldigt nöjd med beslutet: ”Att vi fått förlängt året ut är otroligt viktigt för oss. Fritidsförvaltningen vill få en chans att kunna utvärdera vår verksamhet ordentligt och visar att vi har potential att kunna fortsätta även i framtiden. Som projektledare så är jag jätteglad för den extra tiden vi fått och den ökade kommunaktionen som kommit med den.”

Drygt två och ett halvt år in i projektet har Spelens hus hunnit etablera sig som en viktig samlingspunkt för spelintresserade i Malmö. I dagsläget är 20 ideella föreningar knutna till mötesplatsen och aktiviteter ordnas nästan dagligen. Sedan i mitten av november förra året ordnas det även öppet hus under alla vardagar, vilket Samir tror kan vara ett av skälen till förlängningen:

”I beslutet tar man upp att Spelens hus kanske borde ses mer som en fritidsgård och få stöd som en sådan. Detta visar att vi inte bara lyckats med att driva framgångsrik föreningsverksamhet på kvällarna utan även öppen och inkluderande verksamhet på dagarna.”

Spelens hus har varit delaktiga i ett antal olika event och deras inverkan på spelkulturen har haft ett viktigt inflytande. Att de fått tre månader till är väldigt positivt, men jag tror att vi är ett par som skulle vilja se det här bli ett stående inslag i Malmös kulturliv.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att synas. Obligatoriska fält är märkta med *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Uppfostrad av NES och SNES, med en förkärlek till pixlar och chipmusik. Fastnar för de små detaljerna och fingertoppkänsla i spel. Skriver 8-bitsmusik som ViperofVic på youtube.

Glömt lösenord

Ange ditt användarnamn eller din e-postadress. Du kommer att få en länk för att återskapa ditt lösenord via e-post.