Indie-programmerare ska återuppfinna Pong till iOS

Vid det här laget borde Pong vara känt för alla som någonsin har satt sin fot bland spel. Det tillhör bland de första spelen som någonsin gjordes och är en simulator för tennis; man styr två stycken brickor som skjuter en boll mellan sig, och när bollen går förbi en bricka så får den andre spelaren poäng. Just nu pågår en kampanj från det legendariska spelföretaget Atari som kommer att dela ut priser till ett gäng indieutvecklare som ska utveckla en iPhone-version av Pong som ska vara ”roligt, originellt, visuellt tilltalande och marknadsförbart”, med upp till $100.000 i pris och ett kontrakt med Atari för den som hamnar på förstaplats. Alla finalisters bidrag kommer att släppas på App Store senare i år.

Källa: Atari

0 Delningar

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att synas. Obligatoriska fält är märkta med *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Jag har två stora passioner i livet: Att spela och att skriva. Anser att spel är en uttrycksform och inte leksaker vilket jag försöker förmedla genom en strävan efter känslomässigt engagemang i spel. Pluggar till Technical Artist i Spel på Blekinge Tekniska Högskola och ser fram emot ett framtidsyrke som spelutvecklare.

Glömt lösenord

Ange ditt användarnamn eller din e-postadress. Du kommer att få en länk för att återskapa ditt lösenord via e-post.