Inget Minecraft till Oculus Rift

Den stora bomben som slog ner i spelvärlden igår fastslog att Facebook köper Oculus Rift för 2 miljarder dollar. En som inte är lika överväldigad över affären är Minecrafs skapare Markus ”Notch” Persson, som via sitt Twitterkonto låter meddela att Mojang avbryter utvecklingen av Minecraft till Oculus Rift på grund av det uppmärksammade köpet.

I ett blogginlägg förklarar Notch sitt beslut lite mer ingående. Han anser bland annat att Facebook inte är ett spelföretag, utan att de istället endast bryr sig om pengar och användarsiffror. Han säger också att han aldrig varit intresserad av att samarbeta med sociala nätverk. Han vill göra spel.

Samtidigt utesluter inte Notch ett VR-Minecraft. Det finns flera intressanta konkurrenter till  Oculus Rift och Notch anser att hans spel skulle göra sig mycket bra i en virtuell 3D-värld.

0 Delningar

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att synas. Obligatoriska fält är märkta med *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Spel är ett kall och en passion. Inget är mer avkopplande från livet som småbarnsfar som ett riktigt förtrollande spel. En tur i flygsimulatorn eller ett riktigt bra rollspel är mina självklara förstaval.

Glömt lösenord

Ange ditt användarnamn eller din e-postadress. Du kommer att få en länk för att återskapa ditt lösenord via e-post.