Artikeln är ett betalt samarbete:
Investera i spelkryptovalutor

Play to Earn är ett spel som du kan spela på din mobil eller dator, vilket använder en blockkedja där spelarna kan tjäna spelets interna kryptovaluta. Att tjäna valutan är enkelt, du behöver klara uppdrag för att gå upp i nivå och bygga upp dina karaktärer i spelet.

I grunden är det en spelidé som är väldigt lik de traditionella spelen där du samlar och använder mynt och poäng för att uppgradera karaktärer och köpa nya saker i spelet. Skillnaden mellan Play to Earn spel och de traditionella spelen är att du kan köpa eller sälja poängen eller objektet till andra spelare. Spelen blir därför kallade Play to Earn för att du kan tjäna kryptovaluta på dina spelresultat.

Företagen som är ägare till spelen hade tillsammans en omsättning på 476 miljoner dollar under det första halvåret av 2021.

Vilka spel finns?

Under 2020 och 2021 växte intresset för spel med kryptovalutor väldigt kraftigt över hela världen. För tillfället är det störst i Afrika och Asien, där många människor till och med försörjer sig på att spela.

Det finns massor av olika spel av intresse, men som ett urval kan, bland andra de här nämnas:

Axie Infinity

Axie Infinity är det största spelet med högst värde helt överlägset med sina 7,31 miljarder dollar. Ett spel som går ut på att föda upp, träna och slåss med spelets karaktärer. Spelet har blivit så populärt för att du som spelare kan tjäna AXS polletter när du spelar. Vissa spelare tjänar hundra till tusentals dollar i kryptovalutor i månaden.

The Sandbox

The Sandbox är ett spel som också det är mycket populärt. Spelarna skapar sina egna 3D spelvärldar med hjälp av virtuella skript verktyg, ingen förkunskap inom kodning behövs alltså. Här har du chans att tjäna stora pengar med kryptovalutan SAND, vilket är en kryptovaluta som har en av de högsta värdeökningarna. Flertalet analytiker förutspår också att denna valuta kommer fortsätta öka i värde.

Illuvium

Illuvium är ett fantasyspel som är byggt på Ethereums blockkedja. I Illuviums värld hittar du varelser som heter just Illuvials, dessa kan fångas av spelare som vinner över dem i en strid. Illuvium är ett mycket populärt spel och börsvärdet i skrivande stund ligger på 460 miljoner dollar.

Bakom spelet står två bröder, vilka har en gedigen bakgrund kring kryptovalutor och spelutveckling. Kieran Warwick var en av de första som utvecklade kryptospel och är tillsammans med sin broder Aaron Warwick (erfaren spelutvecklare) ägare till det här spelet.

My Neighbor Alice

Spelet går ut på att användare köper virtuell mark och bygger på den, allt sparas i blockkedjan. Vem som helst kan ansluta sig till världen och äga en ö. Genom att delta i aktiviteter som exempelvis fiske, odling, utföra olika uppdrag och så vidare kan du uppgradera ön och tjäna kryptovalutan ”Alice” i spelet.

En ”Alice” är idag värd ungefär 83 svenska kronor. Den var som mest uppe i 259 kronor i slutet på november 2020. Grafiken är på ett ungefär likt det populära barnspelet ”Pettson och Findus”.

Sorare

Sorare är ett managerspel för fotboll, vilket innebär att investerare köper och säljer kort som representerar fotbollsspelare. Korten får olika många poäng, helt beroende på hur det presterat på sina riktiga matcher. De spelar på topplistorna vinner antingen mer kort eller ether, vilket är en kryptovaluta.

Bland andra Antoine Griezmann, Andre Schurrle och Gerard Pique är investerare i detta spel. I skrivande stund är det 225 proffsklubbar inom fotbollen som har avtal med Sorare, vilket gör att många stjärnspelare finns på marknaden och det innebär i sin tur mycket pengar.

Ett exempel är, Cristiano Ronaldos Unique card blev sålt för 265 275 dollar och 55 cent.

Borde jag investera i spelkryptovalutor?

Att investera i spel med kryptovalutor är däremot ganska riskabelt. Under 2021 var det många som tjänade mycket pengar på spelen, men frågan är om trenden håller i sig 2022? Många experter tror det. Om du inte har tid att lägga ner tid på spel kryptovalutor är istället aktier i de här spelen ett bra alternativ.

Om du tycker spelen verkar intressanta är det viktigt att du gör en noggrann research innan du börjar. Ta dig därför god tid att lära dig om vad de erbjuder och vad deras mål är för att kunna fatta ett välgrundat beslut. Att börja investera i kryptovaluta är i sig enkelt och tar oftast ingen längre tid i anspråk, det är researchen som tar tid och är väldigt viktig för att du ska tjäna pengar.

0 Delningar

Glömt lösenord

Ange ditt användarnamn eller din e-postadress. Du kommer att få en länk för att återskapa ditt lösenord via e-post.