Artikeln är ett betalt samarbete:
Japansk spelkultur och video slots

Japan har, som bekant, världens mest vitala och färgstarka videospelskultur. Legendariska titlar som Zelda, Super Mario, Street Fighter och Final Fantasy har visat att inget land i världen kan mäta sig med Japan när det gäller att skapa tv-spel som har blivit en del av en bredare populärkultur. Vi har tidigare skrivit om många spel med japanskt ursprung på Varvat.

Men mer okänt i väst är att Japan, precis som många andra asiatiska länder, också har en lång tradition av olika typer av hasardspel såsom det klassiska spelet Pachinko. Även video slots och andra typer av spel som har sitt ursprung i väst har ökat i popularitet under det senaste decenniet.

Mer än bara pachinko

När det gäller spel om pengar har Pachinko en unik roll i just Japan. Denna typ av spelautomat såg först dagens ljus under 1920-talet. Pachinkoautomater har en vertikal spelplan där ett antal stålkulor släpps ner och målet är att fånga så många av kulorna som möjligt i ett antal hållare längs med spelplanen innan kulorna faller ner i ett hål i botten på spelplanen. Moderna maskiner har mycket elektronisk utrustning och påminner mycket om de slots som man hittar i västerländska casinon.

Bideslots online blir allt mer populärt i landet. Lagar som gör att spel om pengar på pappret är olagligt har börjat luckras upp allt mer. Detta har gjort att Japan har blivit en intressant marknad för utgivare av video slots. Många av de mer spektakulära och färggranna titlarna från de största spelskaparna har god potential att fungera i den japanska spelkulturen.

0 Delningar

Glömt lösenord

Ange ditt användarnamn eller din e-postadress. Du kommer att få en länk för att återskapa ditt lösenord via e-post.