Jasmine, Disney Infinitys graciösa sandstorm

Prinsessan av Agrabah är den sjätte av Disneys prinsessor att ta plats i Disney Infinity 2.0, de andra är Elsa, Anna, Rapunzel, Merida och Vanellope. Elsa är egentligen en drottning, men ni fattar poängen. För ett varumärke som bygger på prinsessor är det skönt att faktiskt se en till i Infinity och Jasmine tar sin plats med all rätt.

Tusen och en smäll
Faktum är att den arabiske prinsessan är oerhört mäktig och hennes krafter är jämförbara med Elsas ismagi. Hennes distansattacker frammanar sandstormar som mattan Mattson flyger fram med. Dessa chockar fiender vid träff vilket är otroligt användbart mot såväl ettriga småfiender och större motståndare. Sandstormarna går att ladda upp för extra styrka, men uppladdningen tar lite väl lång tid och det är mer tidseffektivt att bara pumpa ut småtornados.

Jasmine har även tränat kampsport under åren efter storfilmen och har en variation av slagkombinationer. Den mest användbara är den när hon gör ett utfall mot fienden, den har bra räckvidd och är väldigt användbar då fiender tenderar att puttas bakåt av vanliga slag vilket gör spelaren tvungen att sluta slå och jaga efter fienden. Fast å andra sidan har Jasmine också sina sandstormar att kasta…

Hennes specialattack är en jättelik tornado som lyfter upp alla fiender i närheten och totalt förstör dem och gör dem till ett regn av glitter. Spelaren behöver inte rikta specialen, utan det räcker med att ställa sig mitt i smeten och aktivera den.

Ingen trofé, utan en självständig kämpe
Jasmine var en av de första Disneyprinsessorna som utmanade sagokonventionerna och det märks också i hennes design. Mäktiga magier, snabba attacker och ett superhopp gör henne till en mångsidig figur som egentligen bara begränsas av att hon inte kan flyga som till exempel Baymax. Den här prinsessan behöver ingen prins, även om hon och Aladdin är rätt söta tillsammans.

Tyvärr röstsätts inte Jasmine i Disney Infinity 2.0 av Myrra Malmberg som i filmen, men med så många år emellan är det förståeligt och inget direkt minus i sig då hennes personlighet lyser igenom. Jasmine är en figur som lämpar sig för barn som gillar Disneyfilmerna från guldåldern. Dessutom breddar hon utbudet av kvinnliga kämpar i Disney Infinity 2.0, vilket är en merit i sig.

Jasmine går att köpa nu till Disney Infinity 2.0.

Disney Infinity [2.0]_20150402115000

0 Delningar

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att synas. Obligatoriska fält är märkta med *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Jag är en gamer av den gamla skolan och uppskattar både spel som utmanar mitt tålamod och spel som jag kan fly in i. Mina bästa minnen kommer från Super Mario Bros. 3, Mega Man, The Legend of Zelda och Final Fantasy. Nu finner jag mina kickar i Destiny, Bloodborne och Shovel Knight och gömmer mig i Bethesda och BioWares världar.

Glömt lösenord

Ange ditt användarnamn eller din e-postadress. Du kommer att få en länk för att återskapa ditt lösenord via e-post.