Kinect-kravet tas bort från Xbox One

Återigen vänder Microsoft kappan med vinden med uttalandet att Kinect inte kommer behöva vara inkopplat för att Xbox One ska gå att spela på vilket har varit den tidigare officiella informationen. I en intervju med IGN säger Marc Whitten från Microsoft följande:

”… liksom onlineläget kommer konsolen fortfarande gå att använda även om Kinect inte är inkopplad, men man kommer inte kunna använda några funktioner eller upplevelser som kräver sensorn.”

Många hyllar denna vändning, precis som när Microsoft tog tillbaka kravet att Xbox One måste kopplas upp till internet minst en gång per dag för att över huvudet taget gå att spela på.  Men samtidigt är det många som är besvikna på Microsofts inkonsekventa beteende.

En nätkommentator skriver följande:

”Från och med nu kommer jag helt enkelt utgå från motsatsen till allting Microsoft säger…”

Tolka det som man vill; detta är fortfarande en positiv nyhet för alla som inte var så överhypade på att ha en internetuppkopplad kamera spionerandes ut i sovrummet dygnet runt.

Nu saknas bara att Microsoft bekräftar ryktena att det kommer säljas en Xbox One utan Kinect för femtio dollar under vad PS4 kommer kosta. Det hade varit trevligt.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att synas. Obligatoriska fält är märkta med *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Jag har två stora passioner i livet: Att spela och att skriva. Anser att spel är en uttrycksform och inte leksaker vilket jag försöker förmedla genom en strävan efter känslomässigt engagemang i spel. Pluggar till Technical Artist i Spel på Blekinge Tekniska Högskola och ser fram emot ett framtidsyrke som spelutvecklare.

Glömt lösenord

Ange ditt användarnamn eller din e-postadress. Du kommer att få en länk för att återskapa ditt lösenord via e-post.