Liftarens guide till DOOM Eternal

Några av Varvats läsare har säkerligen bekantat sig med DOOM Eternal vid det här laget. Men för er som är nybörjare på massakerfesten? Bara lugn. Robert har plockat fram en liten lista på hur man bäst blir herre på täppan.

1. Rör du så dör du (inte)

Att röra sig konstant är receptet för överlevnad. Du har fiender överallt som närsomhelst kan dyka opp. Då gäller det att hålla benen på språng och vapnet redo. Se även till att avrätta fanskapen när dessa lyser blått eller rött.

2. Använd din rustning

Din rustning är basically ett vapen i sig. Använd eldkastaren när flera demoner ska förtäras till helvetets portar. Sen har vi granater och bajonetten ifall fienden blir för närgången.

3. Motorsågsmassaker till din tjänst

Varje gång du kapar en illbatting på mitten med motorsågen återfår du lite hälsa. Var inte råd att använda den när besten erbjuds.

4. Hitta kartstationerna

Automap Stations är din livräddare, bokstavligt talat. Hitta den på varje bana och du får tillgång till värdefulla föremål. Att vara ihärdig och envis lönar sig i de mest trängda lägen.

5. Codex är din vän

Ha som rutin att läsa Codex inför varje strid. Här ges viktig information om olika fiender och hur de ska bemötas.

6. Hitta fiendens svaghet

Har du pröjsat maskingeväret Heavy Cannon så glöm inte tillsatsen Precision Bolt som röjer svaga punkter hos fienden. Kan vara värt att notera när du får smörj av den mest hårdhudade fuling.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att synas. Obligatoriska fält är märkta med *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Hösten 1993 introducerades jag till spelvärlden med ett SNES och Super Mario World. Sedan dess har konsolerna och spelen rullat på genom åren. När jag inte spelnördar arbetar jag som lärare och tränar på gym. Anser att Resident Evil 2, Super Mario 64 och The Legend of Zelda: Ocarina of Time är de bästa spel som gjorts.

Glömt lösenord

Ange ditt användarnamn eller din e-postadress. Du kommer att få en länk för att återskapa ditt lösenord via e-post.