Artikeln är ett betalt samarbete:
Mest populära spelen i historien

Det finns flera sätt att mäta mängden sålda spel. Betyder högst försäljning definitivt det mest populära spelet? Nej, oftast inte. När det gäller vad som gör ett spel populärt finns det ett par till saker som spelar in.

  • Namnigenkänning. När du frågar någon som inte spelar videospel och ber dem att namnge tre videospel, vad säger de?
  • Bästa spelminnen. När du frågar de som spelar videospel, vilka spel har de lagt mest tid på och haft mest roligt med?

Det finns flera undersökningar där man frågat ett stort antal människor och tittat på statistik och försäljningssiffror, och resultatet är oftast i stort sett likadant. Här kommer några exempel på de mest populära spelen någonsin.

Spel på topplistan

Pacman. Det hamnar på listan eftersom det är ett gammalt arkadspel som nästan alla har provat att spela. Det är en klassiker som är både underhållande och frustrerande.

Tetris. De allra flesta som får frågan att nämna tre speltitlar säger Tetris som en av dem. Det är ett av världens mest populära spel i alla kategorier, och har inspirerat till tusentals liknande pusselspel.

Starburst. Det här är en klassisk slots på Betsafe som är en av de allra mest spelade spelautomaterna på casinon online i hela världen. Det är utvecklat av svenska NetEnt, och har med sina sprakande färger och häftiga animationer blivit utsedd till den mest populära spelautomaten flera gånger. Anledningen till populariteten bygger på en kombination av visuell elegans och enkla funktioner, gör att spelarna vinner ofta, och spänningen hålls på topp hela tiden.

Super Mario Bros. En tidlös klassiker som de allra flesta känner till. Även om det har kommit oräkneliga spel med Mario och karaktärerna i spelet, så är det trots allt det klassiska originalspelet från 1985 som nämns oftast. Spelet har sålts i 40 miljoner exemplar.

The Sims. Det här spelet, där det egentligen inte händer så mycket, är omåttligt populärt. Oavsett om man gillar att bygga och dekorera hus, eller att hitta på nya sätt att mörda sin sim på, så är det lätt att sitta i timtal och få sin karaktär att bli bäst på något. The Sims tilltalar i hög utsträckning även de som vanligtvis inte gillar spel.

Minecraft. Det händer att företag bygger kontorsbyggnader på privata servrar i Minecraft, och de använder verkligen byggnaden i spelet för att träffa kunder och diskutera affärer. Det händer inte om det inte är ett oerhört populärt spel. Svenska Minecraft exploderade på spelscenen och har sedan dess fortsatt vara ett av de mest älskade spelen. Både vuxna och barn spelar det. Det är charmigt och roligt, och kan lätt bli ett samtalsämne både på skolgården och på jobbet.

Angry Birds. Även det här är ett spel som passar både stora och små. Man tar helt enkelt sin enorma slangbella och skjuter iväg olika slags fåglar mot grisar som är utplacerade i varierande byggnader. Målet är att förstöra alla grisar på spelplanen. Eftersom det har en så bred demografi är det upplagt för att bli en succé.

0 Delningar

Glömt lösenord

Ange ditt användarnamn eller din e-postadress. Du kommer att få en länk för att återskapa ditt lösenord via e-post.