Metroid Prime 4 följer trenden

I ett pressmeddelande på morgonen avslöjar Nintendo att Metroid Prime 4 har ett preliminärt releasedatum. De berättar även om ett spelläge som är kusligt likt battle royale.

Efter diverse förseningar har Nintendo nu meddelat ett releasedatum för Metroid Prime 4 till Switch. Produktionen väcker dock misstankar. Januari 2019 fick fans besviket förlika sig med att spelet skjutits upp ytterligare. Produktionen tog en ny vändning och en erfaren aktör har blivit del av utvecklarteamet: Retro Studios. Fans känner igen utvecklaren som sinnena bakom de första tre spelen och bland annat Donkey Kong Country: Tropical Freeze.

Nu ska väl allt bli bra, eller?

Prime Royale?

Utöver att produktionen ligger i vad som anses vara kapabla händer verkar Nintendo aggressivt trendanpassa Metroid Prime 4. I ett pressmeddelande avslöjar de att utöver en stämningsfull single player-kampanj med tungt narrativ och seriens etablerade fokus på utforskning och action, ska spelet dessutom ha ett onlineläge för upp till 40 spelare samtidigt.

Detta ”arena”-läge är tävlingsorienterat och ska uppmuntra spelare att strida mot varandra. Power ups och vapen ligger utplacerade vid nyckelpunkter och ett kraftfält motar spelarna sakta in mot centrum av arenan. Tre klasser är än så länge avtäckta: prisjägare, federationssoldat och rymdpirat.

Beskrivningen låter kusligt likt en viss typ av onlinespel som populariserats av Fortnite och PUBG. Nintendo meddelar att ett medlemskap i Nintendo Switch Online krävs för att spela detta läge.

De tre spelbara klasserna till onlineläget i Metroid Prime 4.
Federationsmarin, prisjägare och rymdpirat – kommer de ha olika egenskaper eller blir det bara kosmetiskt?

Hur det här kommer påverka utformningen av huvudstoryn och spelmekaniken är i dagsläget svårt att säga. Beskedet skapar minst sagt oro inom vår redaktion, så reaktionerna bland fans kan komma att explodera i Nintendos ansikten.

Kanske Metroid Prime 4 återvänder till ritbordet igen?

Metroid Prime 4 har iallafall ett preliminärt releasedatum på 30 oktober i år, exklusivt till Nintendo Switch.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att synas. Obligatoriska fält är märkta med *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Jag är en gamer av den gamla skolan och uppskattar både spel som utmanar mitt tålamod och spel som jag kan fly in i. Mina bästa minnen kommer från Super Mario Bros. 3, Mega Man, The Legend of Zelda och Final Fantasy. Nu finner jag mina kickar i Destiny, Bloodborne och Shovel Knight och gömmer mig i Bethesda och BioWares världar.

Glömt lösenord

Ange ditt användarnamn eller din e-postadress. Du kommer att få en länk för att återskapa ditt lösenord via e-post.