Microsoft levererar stort på E3

Det elektroniska underhållingsexpot, mer känt som E3 har dragit igång och nyheterna har börjat rulla in. Försäljarsnacket till trots får vi en koncis och intressant presentation av en hel del nya titlar och projekt.

Battletoads

För er som såg teasern för en halv evighet sedan kommer nu en trailer som ger oss en tydlig bild av spelets gameplay. Det har en artdesign som påminner om Earthworm Jim och Guacamelee. Tecknat på et särskilt sätt. Grodorna har dock fått en lite ny design, men vi pratar inte Filmsonic-annorlunda. Bara annorlunda.

Wasteland 3

En skäggfarbror som är lika glad som packad dyker upp i en video och erbjuder oss att ha roligt i Colorado. Sa jag att han är väldigt glad? Med retroluktande design som påminner om Falloutserien får vi se vykort och broschyrer, medan det krigas loss mot spindelrobotar och annat otyg.

Psychonauts 2

Vi fick finbesök på scenen av Tim Schafer. Efter några skämt visade han upp en trailer på det extremt efterlängtade Psychonauts 2. Vi får både lite story, men även gameplay. Spelet följer samma design som tidigare titel och det ser ut att kunna bli en värdig uppföljare till den underskattade föregångaren.

Lego Star Wars: The Skywalker Saga

Lego slår till igen, men denna gången på stort. Nästa år kommer ett mastodontspel(?) i form av Lego Star Wars: The Skywalker Saga. Det är samtliga nio filmer i ett spel. Det kommer med andra ord finnas en hel del att göra.

Dragon Ball Z: Kakarott

I en riktigt snygg celshading får vi en trailer med japanskt tal som tar oss igenom den officiella storyn i Dragon Ball Z. Detta kommer bli ett RPG, vilket gör det här spelet till en av de mest intressanta titlarna som visades upp. Om vi får hela originalstoryn av Z har vi ett potentiellt superspel att se fram emot. Om inte, kan det här vara början på en serie av spel som kommer ta oss igenom Z? Kasta in Super i det här så har vi en spelserie som bådar riktigt gott. Nu håller vi tummarna för att de gör det här bra!

Gears 5

Med en konstnärlig trailer får vi en video som använder Billie Eilish låt Bury Your Friend och ger oss en lika suggestiv och obehaglig, som snygg teaser. Gears 5 släpps den 5 september.

Vi fick även en trailer för Escape, ett spelläge i Gears 5, som visar upp förrenderat slaktande. Räkna med mycket kladd. Gummistövlar och paraply rekommenderas varmt. För de som förbeställer spelet kommer det även en gratis bonus vid namn Terminator Dark Fate.

När vi trodde att de var klara med Gears 5 fick vi en trailer på det förvirrande Funko Pop-spelet som är på ingång också. Att göra ett spel gulligt för barn, där temat är så pass vuxet känns lite avigt. Att det är ett mobilspel hjälper inte heller.

Borderlands 3

För fans kommer en ny trailer för den tredje delen i shoot’n’loot-serien. Vi får se lite mer av våra karaktärer (tyvärr inget av Tiny Tina!) och en del subtila detaljer kring den värld spelare kommer befinna sig i.
Borderlands 3 släpps den 13 september i år.

Elden Ring

Den (i mitt tycke) intressantaste trailern var för Elden Ring. Tankarna i trailerns estetik och detaljer går osökt till Soulsborne. När en sitter och önskar att det vore ett spel i stil med dem är det trevligt att se Bandai Namco som utgivare. Att det är utvecklat av FromSoftware gör det genast mycket mer intressant. För er som sett läckorna kommer inte det här som en nyhet, dock. Det här är f.ö. titeln som George R. R. Martin har varit med och jobbat på. Game of Thrones möter Soulsborne – det kan vi leva med.

Halo Infinite

Rymdskräck med en nypa överlevnad präglar videon om en person som tillsynes har hamnat på avvägar i rymden. När han försöker svara på ett radiomeddelande sveper han vindrutan för att se var han är. Säg hej till Master Chief. Med en mörk röst, lika personlig som en skiva vitt bröd, ber Mästerchefen om en rapport, vilket ger oss lite bakgrund på vad som har hänt.

Project Scarlet

Sist men absolut inte minst har vi ett hårdvaruuttalande från Microsoft själva. Vi får följa olika anställda när de pratar om vad spel betyder för dem och vad det är de vill uppnå. Ska vi tro dem har vi en monstermaskin att se fram emot. Tre gånger så stark som Xbox One X, med 120fps och 8K upplösning. Låter stort, men inte omöjligt. Är det något vi har lärt oss är det att ta allt med en nypa salt.

0 Delningar

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att synas. Obligatoriska fält är märkta med *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Uppfostrad av NES och SNES, med en förkärlek till pixlar och chipmusik. Fastnar för de små detaljerna och fingertoppkänsla i spel. Skriver 8-bitsmusik som ViperofVic på youtube.

Glömt lösenord

Ange ditt användarnamn eller din e-postadress. Du kommer att få en länk för att återskapa ditt lösenord via e-post.