Missa inte GameStick, den nya mikrokonsolen

I Ouyas fotspår följer nu mikrokonsolen ”GameStick” som i februari nådde sitt mål på kickstarter med råge. Summan de eftersökte var $100.000 men kom upp i hela $647.658 vid periodens slut, alltså mer än sex gånger vad projektet eftersökte. Rätt häftigt.

GameStick är i princip en handkontroll med tillhörande HDMI-sticka som man pluggar rätt in i TVn. Handkontrollen får kontakt med stickan via BlueTooth och spel tankas hem via internet, och svårare än så är det inte! Operativsystemet är androidbaserat och påminner designmässigt väldigt mycket om interfacet för Xbox Live.

Filosofin bakom projektet är: Om man mestadels bara spelar casualspel och liknande, varför ska man behöva köpa en modern spelkonsol för att mätta sitt spelintresse? Burkens tekniska specifikationer omfattar en Amlogic 8726-MX processor, 1GB DDR3 i Minne med 8GB flash, cloudtjänst för lagring av spel, 802.11 b/g/n WiFi och stöd för 1080 HD video output.

Enligt utvecklaren har de kontakt med ”250 spelstudios” som är intresserade av att skapa spel till konsolen, men har redan nu en intressant uppsjö av småspel i olika genrer. Spelen är tänkta att vara generellt billiga med en genomsnittskostnad på några dollar men många kommer även vara helt gratis.

GameStick kostar inte mer än 800:- och går att beställa redan idag från flera butiker.

[youtube id=”yvgQmsSXbj0″ width=”600″ height=”350″]

0 Delningar

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att synas. Obligatoriska fält är märkta med *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Jag har två stora passioner i livet: Att spela och att skriva. Anser att spel är en uttrycksform och inte leksaker vilket jag försöker förmedla genom en strävan efter känslomässigt engagemang i spel. Pluggar till Technical Artist i Spel på Blekinge Tekniska Högskola och ser fram emot ett framtidsyrke som spelutvecklare.

Glömt lösenord

Ange ditt användarnamn eller din e-postadress. Du kommer att få en länk för att återskapa ditt lösenord via e-post.