NärCon Sommar skjuts upp till 2021

Arrangörerna har under våren avvaktat besked om sommarens evenemang. I tisdags meddelade statsminister Stefan Löfven att gränsen på 50 deltagare vid evenemang sannolikt gäller resten av sommaren. Nu väljer de att skjuta upp festivalen till nästa år.

– Det känns otroligt ledsamt. Vi och våra volontärer har planerat det här i flera månader. Det skulle varit tionde året i rad i Linköping och vi vet att det är en höjdpunkt för många. Men det är rätt beslut under omständigheterna och vi kommer ta oss igenom det här, säger Sam Anlér, projektledare för NärCon Sommar i ett pressmeddelande.

Festivalen skulle ha ägt rum på universitetet i slutet av juli och samlat över 12.000 besökare. Även nordiska mästerskapen i cosplay, som sker i samband med NärCon Sommar, ställs in. Dem som redan köpt biljett till årets festival erbjuds att behålla dem till nästa år eller få pengarna tillbaka.

– Nu flyttar vi fokus till nästa års festival. Vi kommer använda den extra tiden för att göra den riktigt speciell, säger Sam.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att synas. Obligatoriska fält är märkta med *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Spel är ett kall och en passion. Inget är mer avkopplande från livet som småbarnsfar som ett riktigt förtrollande spel. En tur i flygsimulatorn eller ett riktigt bra rollspel är mina självklara förstaval.

Glömt lösenord

Ange ditt användarnamn eller din e-postadress. Du kommer att få en länk för att återskapa ditt lösenord via e-post.