Nintendo Direct 17 februari – en sammanfattning

Så var ännu ett Nintendo Direct bakom oss och internet drar en kollektiv suck av lättnad/välbehag/besvikelse/frustration – allt beroende på vem du frågar. För dig som inte orkade sitta uppe eller som helt enkelt vill ha allt samlat på ett och samma överskådliga ställe har vi här sammanställt en snygg liten lista på allt från den 50 minuter långa presentationen.

Pyra/Mythra i Smash

Denna utannonsering bör du absolut kika på trailern till, för det var lika oväntat som det var hysteriskt kul (det är första trailern i videolänken i sidhuvudet!). Xenoblade Chronicles 2:s Mythra och Pyra ansluter sig till kämparna i Super Smash Bros. Ultimate tillsammans med support från spelets övriga karaktärer. Släppet blir redan i mars.

Den närmaste tiden

Det absolut närmaste vi har att se fram emot på Nintendo Switch är bara ynka dagar bort. Capcom släpper till exempel sin Capcom Arcade Stadium nu. I denna kompilering kan du åtnjuta pangklassikern 1943 -The Battle of Midway- och ladda ned ytterligare tre spelpaket för 159 kronor stycket (eller alla tre för 419 kr.).

Sitter du fortfarande med pandemitröstspelet Animal Crossing: New Horizons kan du se fram emot en ny uppdatering med massor av Mario-relaterade föremål. Denna dimper ned redan den 25 februari och är i vanlig ordning gratis.

Hyrule Warriors 2: Age of Calamity får inte helt oväntat ett Expansion Pass som inkluderar två vågor av nytt innehåll, såväl som två bonusföremål till Link om du köper det på momangen. Den första vågen anländer i juni och lägger till karaktärer, vapentyper och nya utmaningar. Den andra vägen kommer i november och ger nya banor, förmågor, karaktärer och vinjetter.

Mars

Mars 2021 bjuder på en del spel till Nintendo Switch. För enkelhetens skull tar vi det i punktform. Något säger mig att det blir svårt att klå hajpen kring listans sista spel, men här finns ändå något för de flesta.

 • Apex Legends (9 mars)
 • Stubbs the Zombie in Rebel Without a Pulse (16 mars)
 • Hades (fysisk utgåva) (19 mars)
 • Plants vs. Zombies: Battle for Neighborville (19 mars)
 • Tales from the Borderlands (24 mars)
 • Monster Hunter Rise (26 mars)

Sommar 2021 feat. Zelda, remakes och extra allt

Sommaren blir en riktig het period för Nintendo Switch-ägare i år. New Pokemon Snap nämndes inte ens (men kommer i och för sig strax innan sommaren), men listan är ändå matigt lång:

 • Fall Guys (okänt datum),
 • Outer Wilds (okänt datum),
 • Famicom Detective Club: The Missing Heir / The Girl Who Stayed Behind (dubbelpack, 14 maj),
 • Miitopia (21 maj),
 • Knockout City (21 maj),
 • World’s End Club (28 maj),
 • DC Super Hero Girls: Teen Power (4 juni),
 • Ninja Gaiden Master Collection (10 juni),
 • Legend of Mana (24 juni),
 • Mario Golf: Super Rush (25 juni),
 • Zelda: Skyward Sword HD (16 juli),
 • No More Heroes 3 (27 augusti).

Framtiden är oviss

Programledaren Shinya Takahashi bjöd oss även på ett par oväntade utannonseringar och projekt som kanske inte ens når oss i år. Bland dessa kom ju tyvärr beskedet att Breath of the Wild 2 dröjer; vi får inte ens mer information förrän i slutet av året. Men vi sitter inte helt lottlösa när dessa titlar dimper ner.

Samurai Warriors 5

Japansk senaste sengoku-slagsmål bekräftades till Switchen med ett preliminärt ”kvartal 3” som releasedatum.

Neon White

Detta färgglada förstapersonsparkour (seriöst, det börjar bli en egen genre nu) får vi vänta på till vintern 2021, men det kan det väl vara värt, eller?

Stylish~

Star Wars Hunters

Lite oväntat kommer ett battle royale-spel satt i Star Wars-universumet. Det fick en teaser på en dryg halv minut och ett diffust 2021 som releasedatum. Det återstår att se om Star Wars: Heroes har vad som krävs för att konkurrera med sina storebröder i genren, men med en sådan franchise i ryggen och en utvecklare som Zynga finns där ingen bortre gräns för hur fantasilöst girigt det kan bli. Nästa.

Project Triangle Strategy

Låt oss be till valfri SRPG-Gud att denna titel bevaras till det färdiga spelsläppet. Project Triangle Strategy ser ut som kärleksbarnet mellan Final Fantasy Tactics och Octopath Traveler och det fick närmre fem matiga minuter i rampljuset. Vi fick se hur striderna är tänkta att fungera och även en genomgång av spelets motsvarighet till ett moralsystem. Släppdatumet är ett preliminärt 2022, men en demo kan tankas hem redan nu, efter vilket du ombeds återkoppla med vad du tyckte om upplevelsen. Inte helt olikt hur Octopath Traveler började sin bana, helt enkelt.

Splatoon 3

Splatoon-serien får sig en uppföljare med ett preliminärt 2022 som release. Till en början ser trailern ut som från ett RPG, så kanske får vi se mer av världen kring Splatoon-universumet när nästa del gör entré.


Så var ännu en Nintendo Direct-presentation ur världen. Ännu en som lämnar många fans bittra och uppgivna; andra nöjda och glada. Tillhör du själv något av lägren, eller förhåller du dig någonstans där emellan?

En glad skånepåg bosatt i huvudstaden med ett särskilt intresse för språk. Talar bland annat japanska och tyska flytande (melass är också flytande). De första spelminnena är trånandes bakom storasyster framför Mega Man 2, Wrecking Crew och Super Mario Bros. Första gången som hållare av handkontrollen var det Zelda 2: Adventure of Link som spelades – än idag kvar i backloggen.

Vad tycker du?

0 0

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att synas. Obligatoriska fält är märkta med *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Glömt lösenord

Ange ditt användarnamn eller din e-postadress. Du kommer att få en länk för att återskapa ditt lösenord via e-post.