Nintendo ger Switch röstkontroll – det här är Nintendo Switch Speak!

Nintendo har alltid legat i framkant när det kommer till innovativa konsoler, vilket diverse olika handkontroller kan intyga. Och vem minns inte den där konstiga vågen till Wii Fit? Tillsammans med intressanta spelmekaniker som både flippat och floppat har Nintendo gett oss alla möjliga intressanta idéer. Nu är det dock dags att gå tillbaka till rötterna med Switch Speak!.

När Nintendo utvecklade FamiCom, det som senare skulle bli NES i västvärlden, gav de kontrollen en exklusiv funktion i hemlandet. Med din egen röst kunde du interagera i spel, vilket var revolutionerande för sin tid. Med spel som The Legend Of Zelda (Famicom Disk System, 1986) och senare titlar som Nintendogs och WarioWare Touched! till det handhållna formatet. Även GameCube använde denna funktion i Mario Party 6 och Mario Party 7. Fler utvecklare har experimenterat med funktionen, men ingen har stått fast vid den. Nu är det dock dags för Nintendo att återuppväcka konceptet och det är Switchs tur att få ta del av denna funktion. Förhoppningsvis blir det inte lika mycket gimmick av det som tidigare gånger. Marios skapare och en av företagets representanter och högsta höns har bekräftat ryktena med en tweet, där han nämner ”Switch Speak!”, vilket bara gör förväntningarna ännu större.

Av informationen att döma är det här fortfarande i startgroparna och vi ska nog inte förvänta oss något än på ett tag. Projektet är dock satt i rullning.

Av det lilla vi har hittat är funktionen implementerad i en ny Joy-Con-modell, som säljes separat. Den är grön i färgen och blir lätt att skilja från de annars blåa och röda kontrollerna. Hittills finns bara planer att släppa en kontroll som ersätter den vänstra kontrollen. Share-funktionen har bytts ut mot en liten mikrofon som sitter placerad på samma ställe. Den dockas på samma sätt som den vanliga kontrollen.

Då Switch Speak! fortfarande är i utvecklingsstadiet finns ingen prislapp, men vi kan hoppas att den inte blir (mycket) dyrare än en vanlig Joy-Con.

Min personliga fundering är dock hur de ska skapa en marknad för denna nya funktion. I samband med den nyuppdaterade ”Switch 2.0” kommer stöd för denna funktion finnas, men hur kommer spelen bli som släpps till den? Att kasta in röstfunktionen som en alternativ bonus i spel kommer inte uppmuntra spelare att köpa den nya kontrollen, med undantag för inbitna Nintendo-fans, möjligen. Det jobbiga för många spelare som köpte konsolen vid release kommer tyvärr missa denna funktion.

Nintendo själva har inte gått ut med någon information om huruvida byten till den nyare versionen kommer vara möjlig.

0 Delningar

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att synas. Obligatoriska fält är märkta med *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Uppfostrad av NES och SNES, med en förkärlek till pixlar och chipmusik. Fastnar för de små detaljerna och fingertoppkänsla i spel. Skriver 8-bitsmusik som ViperofVic på youtube.

Glömt lösenord

Ange ditt användarnamn eller din e-postadress. Du kommer att få en länk för att återskapa ditt lösenord via e-post.