Nostalgi-kick när Sony släpper PlayStation Classic!

Var du en av dem som slet ut knapparna på den gråa handkontrollen till ditt PlayStation när du nötte Tekken 3 i slutet av 90-talet? Älskade du att utforska vidsträckta landskap i Final Fantasy VII. Snart kan du återuppleva gamla minnen. Idag tillkännagav Sony nämligen att de sällar sig till företag som släpper sina gamla konsoler i ny utgåva. Konsolen PlayStation Classic kommer att lanseras i Japan, Nordamerika och Europa den 3 december 2018. 

Den första PlayStation konsolen lanserades i Japan den 3 december 1994 och hade banbrytande innovationer som 3DCG-rendering i realtid och CD-ROM. Den fick en enorm inverkan på hela spelbranschen under 1990-talet och framåt. PlayStation Classic är utformad för att efterlikna PlayStation. Den har samma knapplayout och handkontroll, men är 45 % mindre än den ursprungliga konsolen. Konsolen har 20 förinstallerade PlayStation-spel, bl.a. Final Fantasy VII, Jumping Flash!R4 RIDGE RACER TYPE 4Tekken 3, och Wild Arms. PlayStation Classic är perfekt för nostalgiska PlayStation fantaster som älskade den ursprungliga PlayStation, men också för spelare som aldrig har spelat PlayStation och vill uppleva de klassiska PlayStation spelen från 1990-talet.

Vissa spel går att spela med eller mot vänner med de två handkontroller som medföljer konsolen som kopplas till din TV via HDMI.

I Europa kommer PlayStation Classic att kosta runt 1000-lappen, men det slutgiltiga priset är ännu inte satt.

Innehållet i lådan.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att synas. Obligatoriska fält är märkta med *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Spel är ett kall och en passion. Inget är mer avkopplande från livet som småbarnsfar som ett riktigt förtrollande spel. En tur i flygsimulatorn eller ett riktigt bra rollspel är mina självklara förstaval.

Glömt lösenord

Ange ditt användarnamn eller din e-postadress. Du kommer att få en länk för att återskapa ditt lösenord via e-post.