Notch’s obskyra Wurm Online får releasedatum

Det är nu bekräftat att mannen bakom MinecraftMarkus Persson,  även känd som Notch, och Rolf Janssons relativt okända MMORPG Wurm Online kommer att släppas officiellt den 12:e december efter att ha varit under utveckling sedan 2003.

Wurm Online är ett udda MMORPG som tillåter spelarna att helt forma världen de befinner sig i. Varje ny server startar som en tom värld och det är upp till spelarna att hugga ner träd, plöja marken och gräva gruvor för att få råmaterial till föremål som kan användas för att bygga hus, forma terrängen och kriga. Allting i Wurm Online är skapat av spelarna vilket gör varje server, som finns i smakerna PvP och PvE, till en unik spelupplevelse i ständig förändring.

Wurm Online utvecklas i Motala av Code Club AB och har varit i spelbar beta sedan 2006. Utvecklarna skriver på sin blog att de hittills hållit en låg profil på grund av deras ”speciella utvecklingssituation” men att tiden nu är mogen för att börja marknadsföra spelet.

Wurm Online version 1.0 kommer att introducera möjlighet att ändra på karaktärers utseende, synlig rustning, flervåningshus och snyggare djur och monster. Det kommer även att öppnas en ny server för nya spelare.

Markus Persson lämnade Code Club AB 2007.

0 Delningar

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att synas. Obligatoriska fält är märkta med *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Spel är en konstform som kombinerar ljud, bild, text och interaktion. Få saker är så intressanta som att utforska denna värld och det är det jag hoppas göra med mina recensioner.

Glömt lösenord

Ange ditt användarnamn eller din e-postadress. Du kommer att få en länk för att återskapa ditt lösenord via e-post.