Day of the Devs 2023 – en sammanfattning

Nästan direkt efter Geoff Keighleys öppning av Summer Game Fest, dök Tim Schafers Day of the Devs upp i rutan. Day of the Devs är ett samarbete mellan Double Fine och iam8bit (en av huvudspelarna bakom uppsvinget i spelsoundtracks släppta på vinyl, men nu hamnar jag utanför ämnet). Detta evenemang har gått från fysiskt till digitalt till en nuvarande hybridläsning, och är en uppvisning precis som så många andra i spelindustrin.

Day of the Devs fokuserar på lite mindre projekt av den sort man kanske inte hittar bland andra presentationer. Med tanke på att både Double Fine och iam8bit agerar utgivare är det självklart fokus på de egna katalogerna, men här ryms också en del överraskningar. Här följer samtliga 15 + 1 utannonseringar i ordning. Plusettan sparar vi till sist.

Beastieball

Utvecklaren av Chicory ger oss ett RPG som är en blandning mellan Pokémon och volleyboll. Grafiken är i stället en blandning mellan Steven Universe och Paper Mario. I Beastieball kommer du att kunna ta dig an motståndarna i en fri ordning, men varje vinst kommer att göra blivande motspelare starkare. Samtliga monster har ”röster” och personligheter, varav några baseras på utvecklarnas husdjur. Et här låter som ett spel med mycket hjärta!

Släppram: 2024.

Hyper Light Breaker

Uppföljaren på det extremt uppskattade Hyper Light Drifter (vars soundtrack för övrigt äntligen fått sin nytryckning på vinyl). Utförandet är dock ett helt annat. Hyper Light Breaker är nämligen i 3D och har tung action i stil med Devil May Cry när du inte utforskar den öppna världen. Hektiska fighter med livfulla färgkavalkader hägrar i denna uppföljare som har mycket att leva upp till.

Släppram: Hösten 2023 (som Early Access).

Simpler Times

Simpler Times tillhör den långsamma raden spel som vill att du ska sakta ned och ta in din omgivning. Kanske kan man kalla dessa ett slags kurs i mindfulness? Oavsett så ser Simpler Times ut att bli en av de där personliga spelupplevelserna som verkligen tar dig på en tur genom utvecklarnas egna förflutna.

Släppram: Ingen ännu.

Viewfinder

Viewfinder presenterades på förra årets Game Awards till en publik som mest verkade höja på ögonbrynet. Det unika upplägget i pusslen är så klart spelets främsta försäljningsargument:Används fotografier för att framkalla lösningar i verkligheten. Spana in trailern så förstår du vad jag menar. Det ser lite mer ut än det gjorde för dryga halvåret sedan, men frågan är om det är nog för att på allvar sätta det på publikens radar.

Släppram: Ingen ännu.

Hauntii

En spökhistoria där du ska hemsöka saker och lära dig berättelser om efterlivet. Hauntii spelas som en tvespaksskjutare, men med betydligt mer under huven än enkla kulregn. Den sparsmakade grafiska stilen och de vemodiga pianotonerna i trailern är nog för att ge denna skribent gåshud. Hauntii är utan tvekan på min radar!

Släppram: 2024.

Cart Life

En nyversion av det prisbelönta spelet från 2013, som sedermera togs bort från digitala affärer på skaparens begäran. Förhoppningsvis är denna variant en hen kan vara mer stolt över. Cart Life är en berättelse om gatuförsäljare som försöker klara livhanken med vad de välsignats med. Här finns tre spelbara karaktärer och ett väldigt öppet upplägg med flera potentiella slut.

Släppram: Ingen ännu.

Helskate

Ännu ett skate-spel, denna med en demonisk färgläggning. Du spelar som Anton Falcon, en edgy teenager med passion för brädan och vad han kan göra med den. Grafiken må se lite daterad ut, men stilen är fräsch för genren och det mer arkadiga, lättillgängliga spelupplägget från Tony Hawk-spelen syns tydligt.

Släppram: Ingen ännu.

Henry Halfhead

Ett vardagspussel, i bokstavlig bemärkelse. Du styr ett halvt huvud som kan ta över alla objekt inom räckhåll. I ärlighetens namn både låter och ser det vanskligt irriterande ut. Men kanske lyckas den passion utvecklarna till synes ändå verkar ha för sin lilla styggelse till kreation lysa genom så kanske här finns en spelupplevelse att skriva om i framtiden. Här finns ju faktiskt co-op!

Släppram: Ingen ännu.

0 Delningar
Sida 1 av 2Nästa

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att synas. Obligatoriska fält är märkta med *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

En glad skånepåg bosatt i huvudstaden med ett särskilt intresse för språk. Talar bland annat japanska och tyska flytande (melass är också flytande). De första spelminnena är trånandes bakom storasyster framför Mega Man 2, Wrecking Crew och Super Mario Bros. Första gången som hållare av handkontrollen var det Zelda 2: Adventure of Link som spelades – än idag kvar i backloggen.

Glömt lösenord

Ange ditt användarnamn eller din e-postadress. Du kommer att få en länk för att återskapa ditt lösenord via e-post.