Nyhetsvarvet vecka 29

Det är mitt i sommaren och värmen verkar försöka slå sitt PB vareviga dag. Flera av oss har semester, medan andra får hålla till godo, förhoppningsvis välsignade med en arbetsplats som har luftkonditionering. Även spelvärlden tickar på som den gör som allra mest, och veckan har bjudit på ett par intressanta händelser.


Stray släpps och internet häpnar av förtjusning

Jag har avundsjukt följt Strays första intryck dugga tätt överallt. På Steam har det i skrivande stund över 21 000 recensioner med Överväldigande positiv respons. Poängen förhåller sig liknande på Metacritic, där en relativt enig kritikerkår skickar upp Stray till strax över 80 / 100. Hajpen följs åt av en fysisk utgåva från iam8bit – självfallet med spelets soundtrack på vinyl.

Men de goda vibbarna slutar inte här. Strays utvecklare, BlueTwelve Studio, samarbetar även med USA-baserade Nebraska Humane Society och brittiska Cats Protection för att ge fler hemlösa katter en chans att hitta sitt för-evigt-hem. Även katt-meme-ikonen Pusheen har varit en del av Strays popularitet.

Även friluftsfolket får sin dos av Stray-hajpen: Travel Cat har i samarbete med Stray lanserat en ryggsäck och en sele för kattägare (eller rättare sagt deras katter). Så ska du ut på tur men saknar den rätta utrustningen kan du ta dig en titt i den officiella butiken. Frågar du denne kattägare är ryggsäcken lite väl i övre prisklassen, men då är importavgifter medräknade.


Spheal blir en helt perfekt jättenalle

Spheal är en fanfavorit bland pokémon, om inte annat för att den är en så duglig HM-slav. Nu blir den korpulenta, kulformade kuten till ett gigantiskt gosedjur via japanska Pokémon Center. Tingesten mäter hela en meter från huvud till stjärt, väger strax under 7,5 kg och kostar hisnande 50 000 yen. Och jag är hopplöst förälskad. Är det här värt ett helt stycka i en nyhetssammanfattning? Utan tvekan! Tyvärr levererar Pokémon Center bara inom Japan, vilket innebär att om du är lika förälskad som undertecknad blir det att nyttja en shopping service.


3DS:ens och Wii U:s eShoper har nu ett bekräftat dödsbesked

Den 27 mars nästa stänger de två eShoperna för Nintendo 3DS och Wii U ner. Vi visste sedan tidigare att dagens skulle komma i mars 2023, men nu har vi alltså ett bestämt datum. Försäljningen av kritikerrosade Fire Emblem Fates kommer dessutom att stänga ned en månad innan, den 28 februari.

Försöker du komma åt eShoperna efter detta datum kommer du troligtvis mötas av en skärm som påminner dig om att de inte längre finns, men att du kan ladda ned innehåll som du redan köpt ”inom överskådlig tid”. Det lär vara något liknande den skärm som möter besökare på Wii Shop Channel, som nu för övrigt är uppe igen efter ett uppehåll sedan mars i år.

Ovissheten om den digitala framtiden växer sig än starkare.


Camelot uppdaterar karaktärsporträtt till Golden Sun

Något odramatiskt, men ändå hoppingivande för spelseriens fans: Camelot har uppdaterat karaktärsporträtt från Golden Sun på sin officiella sida. Denna omtyckta spelserie fick sin början på Game Boy Advance med originalspelet och dess uppföljare Golden Sun: The Lost Age. Sedan Golden Sun Dark Dawn, seriens tredje del som släppes på Nintendo DS 2010, har det varit relativt tyst om serien. Nåja, bortsett från att OG-protagonisten Isaac fått agera supporttrofé i Super Smash Bros. Ultimate, vill säga.

De nya bilderna ifråga är de hittills mest högupplösta från serien, men är i övrigt identiska med sina förlagor. Det är troligtvis inte mer än ett steg i att aktualisera sin nya hemsida (som nylanserades den 22 juni, för övrigt), men det har ju aldrig stoppat fans från att spekulera. Camelots senaste titel är ingen mindre än Mario Golf: Super Rush. Borträknat det otippade gratis extrainnehållet vi fick torde studion ha hunnit med något mer sedan släppet. Nu är ju dessutom konsolgenerationens tennis- och golfspel båda iscensatta, så vad kommer härnäst? Hoppet är det sista som lämnar kroppen, som man säger.


Nästa speladaptation på Netflix: Tekken

Redan den 18 augusti släpps den senaste i en nu lång rad serier baserade på spel på streamingjätten Netflix. Den här gången är det en viss välkänd fightingspelsserie som får ge sig till känna, med titeln Tekken: Bloodline. Vi fick i och för sig en glimt av Tekken Bloodlines redan i mars (minns någon det?), men nu har vi som sagt var ett datum. Det är dessutom inte alltför långt bort.

Någon vidare information om vilka rösttalanger vi får höra i serien finns tyvärr inte att tillgå för den engelskspråkiga versionen ännu. För de japanska rösterna återfinns dock flertalet veteraner i industrin, däribland Hōchū Ōtsuka (Paul Pheonix), Maaya Sakamoto (Ling Xiaoyu) och Mamiko Noto (Jun Kazama).

Vilken studio som kommer att stå för produktionen är heller inte känt, men Trivia-sektionen på Tekkens fan-wiki pekar mot att Barnstorm Design Labo kan ha ett finger med i spelet. Eftersom det är Bandai Namco som sitter på rättigheterna är det inte oerhört att Bandai Namco Filmworks (tidigare Sunrise) eller Bandai Namco Pictures (Gintama, Birdie Wing) är inkluderade. De sistnämnda har tidigare producerat Netflix-innehåll i form av Tiger & Bunny.


Det var en handfull av veckans många, många spelnyheter. Fanns här något som fångade din uppmärksamhet?

0 Delningar

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att synas. Obligatoriska fält är märkta med *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

En glad skånepåg bosatt i huvudstaden med ett särskilt intresse för språk. Talar bland annat japanska och tyska flytande (melass är också flytande). De första spelminnena är trånandes bakom storasyster framför Mega Man 2, Wrecking Crew och Super Mario Bros. Första gången som hållare av handkontrollen var det Zelda 2: Adventure of Link som spelades – än idag kvar i backloggen.

Glömt lösenord

Ange ditt användarnamn eller din e-postadress. Du kommer att få en länk för att återskapa ditt lösenord via e-post.