PETA uppmanar Warhammerutvecklare att slopa pälsarna på karaktärer

Djurrättsorganisationen PETA har i ett öppet brev till Games Workshop bett producenterna att sluta klä karaktärerna i pälsar. Internet reagerar som internet gör.

Tidigare idag skickade PETA, djurrättsorganisationen och aktivistgruppen, ett brev till Games Workshops VD Kevin Rountree där de vädjade om att företaget avlägsnar alla pälsplagg från deras figurer. Sedan dess har handlingen uppmärksammans av både medier och fans. Reaktionerna är som förväntat.

Från de mäktiga Leman Russ och Horus Lupercal till Chaos Warriors och Sisters of Silence visar Warhammer ett överflöd av karaktärer som bär vad som synnerligen verkar vara djurskinn, vilket helt enkelt inte går ihop. Dessa stridsvana krigare är välkända för deras krigs-tapperhet – men att bära päls från döda djur kräver ingen skicklighet.
– PETA

På PETA:s hemsida var reaktionerna minst sagt varma. ”Det här är det dummaste kravet från peta hittills”, skriver Fuckstick i kommentarerna. ”Det här är fullkomligt galet”, skriver någon som kallar sig Raymond Strong. En användare vid namn Ashley Tailor säger att ”det bara är ett spel”. Fans förklarar sedan också utförligt att Warhammer-universumet är en mörk och ond sådan där etik och moral inte har någon plats, för att inte tala om djurrättigheter.

Djur som dödas för deras päls är hålls ofta i små, smutsiga ståltrådsburar innan de till slut blir dödade med elektrisk ström, drunkning eller genom att bli flådda medan de fortfarande är levande. De kan också bli tillfångatagna i fruktansvärda fällor ute i naturen som krossar deras skelett – där de ofta sitter fast i flera dagar innan de dör av hunger, törst, blodförlust eller som följd av attacker från rovdjur.
– PETA

PETA avslutar med att säga att: ”[ä]ven om Warhammer-karaktärerna är påhittade så, att klä dem i vad som ser ut att vara en kopia av döda djur skickar signalen att bära päls är acceptabelt – när i själva verket det inte har mer plats år 2017 än vad det skulle ha år 40,000.”

PETA har tidigare drivit kampanj mot Pokémon-serien med deras satiriska spel PETA’s Pokémon Black and Blue, som du kan spela här. Organisationen har även kritiserat Ubisofts Assassin’s Creed IV: Black Flag och dess valjakter. Ett krav PETA har lyckats vinna mot spelbranschen var om en reklamaffisch i Rolling Stone från Ubisoft som porträtterade en chimpans.

Games Workshop ger bland annat ut figurspelet Warhammer: 40.000 och licensierar sina varumärken för att återskapas som teve- och datorspel. Till exempel Warhammer: End Times – Vermintide utvecklat av svenska Fatshark.

0 Delningar

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att synas. Obligatoriska fält är märkta med *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Jag är en gamer av den gamla skolan och uppskattar både spel som utmanar mitt tålamod och spel som jag kan fly in i. Mina bästa minnen kommer från Super Mario Bros. 3, Mega Man, The Legend of Zelda och Final Fantasy. Nu finner jag mina kickar i Destiny, Bloodborne och Shovel Knight och gömmer mig i Bethesda och BioWares världar.

Glömt lösenord

Ange ditt användarnamn eller din e-postadress. Du kommer att få en länk för att återskapa ditt lösenord via e-post.