Playstation 4 är snart här

Det har väl inte undgått någon att Sony presenterade Playstation 4 natten till idag. För er som inte följde med i vår liverapportering från natten så kommer här en sammanfattning av vad som sades på det stora eventet i New York.

I centrum stod alltså Sonys nya konsol Playstation 4 som skall släppas lagom till årets julhandel. Sonys nytillträdde VD Andrew House berättade stolt att han var där för att avtäcka den nya spelmaskinen.

Efter det äntrade Sonys chefsdesigner Mark Cerny scenen och hans uppgift blev att gå djupare in på vad Playstation 4 gömmer under skalet. Prestandan är imponerande. Konsolen är utrustad med en 8-kärnig x86 64-bits processor,  och hela 8GB GDDR5 minne, inte mindre är 16 gånger så mycket som sin föregångare. Dessutom så har maskinen föga överraskande inbyggd hårddisk. Storleken på den avslöjades dock inte. Efter det visade han stolt upp den nya handkontrollen DualShock 4 som inte är helt olik sin föregångare. Nytt var den tryckkänsliga skärmen på kontrollen samt något man kallar för Share-knappar. Dessutom så skall handkontrollen kommunicera med en kamera vid TVn. Allt för att öka möjligheten att påverka spelen.

Arkitektur

Nu var det så dags att visa upp de första spelen. Allra först var spelet Knack från Japan Studio som kördes på Unreal 4-motorn. Vi fick se några imponerande bilder från det actionfyllda plattformsspelet.

Fokus för hela eventet var möjligheterna att interagera med andra spelare genom Playstation 4 och dess molntjänster. Det skall vara lätt att dela med sig av material med sina medspelare. Exempelvis så skall man med ett knapptryck kunna ladda upp videos till nätet. Gaikai-grundaren David Perry berättade mer om relationen mellan PS4, Playstation Network och sociala medier. Nu visade man också hur man med hjälp av Playstation Vita skall kunna fjärrstyra sina spel på Playstation 4. Inte helt olikt Wii U-konceptet.

Så var det äntligen dags för spelutvecklarna att spänna musklerna på scen. Först ut var Killzone: Shadow Fall som spelades live på den stora skärmen. Därefter visades bland annat racingspelet Drive Club från Evolution Studio och nästa Infamous-spel kallat Second Son.

Nu var det hjärnan bakom Heavy Rain, David Cages tur att presentera sig. Hans uppgift blev att presentera de grafiska möjligheterna hos Playstation 4. När man visade upp ett mycket verklighetstroget manshuvud på skärmen så gick det ett sorl genom publiken. Därpå följde en kort presentation av Playstation Move. Vi fick också en presentation av Square Enix egen motor Luminous Engine.

original

Efter att Ubisoft presenterat Watchdogs så följde en av kvällens stora överraskningar, nämligen avslöjandet att Blizzard släpper Diablo 3 både till PS3 och PS4 lagom till julhandeln. Avslutningsvis så visade Bungie upp sitt  storspel Destiny.

Med andra ord så bjöd natten på många överraskningar och härliga demonstrationer, men kvällens stora antiklimax måste ändå vara det faktum att vi inte fick se själva konsolen. Med andra ord så vet vi ännu inte hur Playstation 4 kommer att se ut, så det finns ännu många frågetecken att räta ut.

0 Delningar

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att synas. Obligatoriska fält är märkta med *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Spel är ett kall och en passion. Inget är mer avkopplande från livet som småbarnsfar som ett riktigt förtrollande spel. En tur i flygsimulatorn eller ett riktigt bra rollspel är mina självklara förstaval.

Glömt lösenord

Ange ditt användarnamn eller din e-postadress. Du kommer att få en länk för att återskapa ditt lösenord via e-post.