PokéLogg – bäddar för vintern

Höst. Kyla, regn och mörker. Vissa dagar kanske solen bjuder på värme och visst är väl röda löv vackra. Men fan vad surt det kan vara.

Idag passerade jag och min Dratini 100 vandrade kilometer. Tack för klappen på axeln. Däremot lockar inte klimatet till några mysiga pokémonsittningar i Gamla stan. Distansen har jag klockat till och från skolan. Med lite tur fångar Plus en eller annan Magikarp under sträckan. Hur ska det bli de kommande månaderna bli? Pokémon Sun och Moon är snart i händerna på gamla som nya pokémontränare, och spelet är mobilt även det. Är jaktsäsongen över?

Troligtvis.

Jag skulle kunna göra en topp 10-lista på hur tränare ska överleva vintern utan frostskador, men utgår istället från att alla har vett att själva klä sig. Antalet aktiva spelare har rasat sedan premiären i somras, då det rapporterades ha 45 miljoner användare. En tredjedel slutade spela efter några veckor, men utvecklaren Niantic har hunnit fläska på sig med gröna lappar. De lär inte svälta på ett halvår, varpå de släpper omtalade uppdateringar som väcker tränarna ur dvalan.

Pokémon Sun och Moon blir mitt fokus i november. Känner jag mig själv rätt kommer jag inte orka titta på mobilen i en halv minut medan appen startar. Vem har tid med det egentligen? I bästa fall blir Plus en nördmarkör som förkunnar omgivningen av mitt intresse. Men det ska mycket till för att aktivt engagera mig i Pokémon GO.

Den här loggen slocknar i vinter. Om den tänds igen när det töar återstår att se. Nintendo Switch och The Legend of Zelda Breath of the Wild lockar att hålla mig fullkomligt upptagen. Men appar är nyckfulla, en vet inte vad som kan slå igenom. Eller jo, det tror jag visst. Ett bättre sätt att spåra pokémon. Eller möjligheten att byta sinsemellan. Kom igen Niantic, ni har några månader på er.

0 Delningar
Jag är en gamer av den gamla skolan och uppskattar både spel som utmanar mitt tålamod och spel som jag kan fly in i. Mina bästa minnen kommer från Super Mario Bros. 3, Mega Man, The Legend of Zelda och Final Fantasy. Nu finner jag mina kickar i Destiny, Bloodborne och Shovel Knight och gömmer mig i Bethesda och BioWares världar.

Vad tycker du?

0 0

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att synas. Obligatoriska fält är märkta med *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Glömt lösenord

Ange ditt användarnamn eller din e-postadress. Du kommer att få en länk för att återskapa ditt lösenord via e-post.