Pokémon Sword och Shield har jättepokémon, raider och öppnare landskap

Pokémon Sword och Shield släpps den 15 november exklusivt till Nintendo Switch och introducerar jättelika, superstarka pokémon.

Nyligen hade The Pokémon Company en stream där de avslöjade flera av funktionerna i Pokémon Sword och Pokémon Shield. Sändningen var 15 minuter lång och kan ses på Nintendo UK:s youtubekanal. Under sändningen avtäckte de flera intressanta aspekter som vi kommer hantera i den här texten. Som till exempel jättelika pokémon.

Legenderna

Vi börjar med att introducera titlarnas legendariska pokémon, som i sändningen enbart fick några sekunders uppmärksamhet. De är två varglika varelser, en med svärd (Zacian) och den andra med en man av stål, händigt format som en sköld (Zamazenta). Medan den ena ser ut som en pokétransformering av Sif från Dark Souls, är den andra mer originell, även om tankarna glider till Solgaleo från Pokémon Sun.

The Pokémon Company, 2019.

Zacian sägs strida så elegant att den hänför sina motståndare. Ska jag våga mig på en gissning tror jag att denne kan vara en steel/fairy type, eller fighting/fairy, just för att fairys vanligtvis har attacker som påverkar motståndares perception. Dessutom är Zacians ljusare, behagliga färger något som skulle klä en fairy.

Zamazenta å andra sidan har en regal närvaro som överrumplar motståndare. Den här varelsens egenskaper är svårare att gissa sig till. I och med att den har en sköld känner jag att steel är givet, men man kan aldrig veta med legendariska pokémon.

I ett kort ögonblick insinuerades det att en tredje, mer hemlig legendarisk pokémon existerar (vilket är vanligt förekommande i serien). Zacian och Zamazenta som i trailern mätte sina styrkor blir avbrutna av en kraft som blåser mellan dem. Klippet slutar med att de gjorde sig redo för strid, sida vid sida.

Dynamax är de här spelens gimmick

Varje pokémonspel på senare dar har alltid haft ett trick till sina strider. X och Y hade megaevolutioner, Sun och Moon hade Z-moves. Sword och Shield har dynamax. Vilket gör de små monstren jättestora. Dynamax är ett fenomen unikt till Galaregionen och tillfälligt förvandlar vanliga pokémon till titaner.

En gång per strid, i högst tre rundor, kan en pokémon maximera sig själv med dynamax. Alla dess attacker blir starka max-attacker under perioden och att välja när du aktiverar dynamax är nyckeln till att bli en pokémonmästare i Sword och Shield. Dynamax aktiveras med hjälp av ett armband, Dynamax band, som låser upp kraften i din pokémon.

Raid

Ute i vildmarkerna kan spelare hitta punkter där de kan aktivera svåra strider, så kallade Max Raid Battles. Dessa strider gör man tillsammans med tre andra spelare, online eller lokalt med tre andra switchar, för att besegra och förhoppningsvis fånga en enorm pokémon.

Max raid battle för fyra spelare.

Dessa monster är starka och förblir i sitt dynamaxtillstånd under hela striden, medan bara en av spelarna kan använda en egen dynamax under striden. Här behöver spelarna komma överens om vem som aktiverar sin och när. Men troll lär såklart göra som de själva vill.

Beroende på var striden initieras, vilken tid på dygnet det är och vilka väderförhållanden som råder, varierar bossen. Regnar det kanske en Lantrum dyker upp, medan Steenee närvarar på soliga dagar. Det är oklart vad incitamentet för Max Raid Battles är, men förmodligen har dessa pokémon högre värden och kanske till och med unika egenskaper.

Många nya pokémon

James Turner, art director på Pokémon Sword och Shield hälsar att det finns många nya pokémon att träffa och lära känna. Han presenterar ett par under sändningen, varav en fick mig att smälta lite. Wooloo är en normal type och ett fårpokémon vars fluffiga kropp skriker gosa. Gossifleur är en blompokémon och grass type med helande egenskaper. Corviknight är en flying och steel type fågelpokémon som är både stark och intelligent, till den nivå att de arbetar som flygande taxi över Galaregionen.

Några känner vi redan igen från förra informationssändningen.

En mer öppen värld

Pokémon Sword och Shield är det första spelet i serien som introducerar ett stort, öppet område kallat The Wild Area. Denna plats påminner om det som i andra spel heter open world. I detta område initierar du inte bara Max Raid Battles utan kan utforska det fritt med hjälp av olika transportmedel så som cykel och vattencykel(?).

Det här stora området täcker en stor yta av Galaregionen och leder till flera av spelets städer och byar. Pokémon vandrar fritt och kan mötas i strid. Beroende på omgivning och rådande väderlek kan en variation av pokémon röra sig här. Och det verkar som att pokémon alltid är synliga utanför gräsområden, vilket gör det möjligt för spelare att styra över vilken typ av pokémon de vill försöka fånga. Det är oklart om slumpmässiga pokémon gömmer sig i högt gräs.

Pokémon Sword och Shield har fortfarande linjära rutter mellan specifika platser i spelen, men The Wild Area är området där du kan hitta störst variation av pokémon. Det skulle förvåna mig om området inte döljer en och annan hemlighet eller uppdragsaktivitet.

The Wild Area har en stor variation av omgivningar, från ruiner till öknar.

Pokémon Sword och Pokémon Shield släpps exklusivt till Nintendo Switch den 15 november 2019. För mer information, se spelens officiella hemsida.

Jag är en gamer av den gamla skolan och uppskattar både spel som utmanar mitt tålamod och spel som jag kan fly in i. Mina bästa minnen kommer från Super Mario Bros. 3, Mega Man, The Legend of Zelda och Final Fantasy. Nu finner jag mina kickar i Destiny, Bloodborne och Shovel Knight och gömmer mig i Bethesda och BioWares världar.

Vad tycker du?

0 0

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att synas. Obligatoriska fält är märkta med *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Glömt lösenord

Ange ditt användarnamn eller din e-postadress. Du kommer att få en länk för att återskapa ditt lösenord via e-post.