Riverbond: Familjevänlig co-op nu på alla storformat

Eller ska det vara Riverbönd?

Riverbond är en grottkrypare med fokus på samarbetslägen och spelas i ett isometriskt perspektiv (snett uppifrån). Rent grafiskt påminner det om 3D Dot Game Heroes möter Torchlight. Riverbond släpptes i somras, redan den 9 juni, på Steam, PlayStation 4 och Xbox One. Sedan tre dagar tillbaka kan du även köra det på Nintendo Switch. Med nysläppet kommer dessutom en ny värld, Crystalwatch, och en bunt crossover-skins till dina karaktärer. Skinsen kommer från andra småspel så som Guacamelee, Enter the Gungeon och Bastion. Det nya innehållet är tillgängligt på samtliga plattformar.

Så sent som härom dagen påstod en person att soffsamarbete (couch co-op för oss som måste översätta allt) för upp till fyra spelare är ovanligt i dagens spelvärld. Jag håller inte med, och titlar som Riverbond visar att spelformen i allra högsta grad lever och frodas. Riverbond åker med andra ord direkt upp på önskelistan. För vilken plattform återstår att se.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att synas. Obligatoriska fält är märkta med *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

En glad skånepåg bosatt i huvudstaden med ett särskilt intresse för språk. Talar bland annat japanska och tyska flytande (melass är också flytande). De första spelminnena är trånandes bakom storasyster framför Mega Man 2, Wrecking Crew och Super Mario Bros. Första gången som hållare av handkontrollen var det Zelda 2: Adventure of Link som spelades – än idag kvar i backloggen.

Glömt lösenord

Ange ditt användarnamn eller din e-postadress. Du kommer att få en länk för att återskapa ditt lösenord via e-post.