Philips utmanar på allvar med nya Evnia

De allra flesta känner troligen Philips som ett pålitligt märke inom hemelektronik, då kanske främst TV-apparater. Företaget positionering inom gaming har varit minst sagt blygsam. Tills nu.

Igår lanserade Philips med pompa och ståt sin helt nya produktlinje Evnia, helt inriktad till spelare som kräver det lilla extra av sin hårdvara. Evnia är hämtat från det grekiska uttrycket Εύνοια som lite förenklat betyder gott sinne, eller smart tänkande.

Evnia består av tre produktlinjer; 5000 för den mer casual gamern, 6000 för den som kräver lite mer av sin utrustning, samt 7000 & 8000 för de som vill ha det allra bästa. Varje grupp erbjuder tangentbord, mus och headset, alla med väl tilltagna RGB-effekter. De verkliga stjärnorna i Evnia-serien är dock det Philips kan allra bäst, nämligen bildskärmar.

Nästan alla spelar

Philips har gjort sin hemläxa väl när de utvecklat Evnia. De har noggrant kartlagt målgruppen insett att den stereotypa bilden av en ensam tonåring instäng på rummet i föräldrahemmet inte stämmer överens med verklighetens gamers av idag. Den generationen som vuxit upp med spel är nu vuxna, medelåldern bland spelare är faktiskt 30 år och nästan hälften av alla världens människor definierar sig på något sätt som gamers. I många hem är spelstationen nu en självklar del av inredningen, något som Philips designteam tagit fasta på när de utvecklat sin nya produktserie.

Först ut: Evnia 34M2C7600MV 

Den första produkten ur den nya kollektionen som blir tillgänglig på marknaden är 34M2C7600MV, en UltraWide Quad HD-skärm med en upplösning på 3440 x 1440 och HDR 1400. Den har mini-LED bakgrundsbelysning som utlovar en djupare svärta och klarare ljusa områden. Den vita skärmen kommer också med Philips numera klassiska Ambiglow, en belysning på skärmens baksida som ger en häftig känsla av rymd i rummet. Skärmen skryter även med 165Hz refresh rate och mycket lågt input lag. Med andra ord låter det som en perfekt skärm för den kräsna spelaren som även bryr sig om snygg design.

Inom kort släpps bland annat värstingen 42M2N8900 , en enorm skärm på hela 42 tum med en knivskarp OLED-skärm samt 34M2C8600, även den med Philips erkänt bra OLED-teknik. Under 2023 lanseras övriga produkter i Evnia-serien.

Vill du läsa mer om Philips stora satsning på gamers rekommenderar vi ett besök Evnias hemsida. Håll också ögonen öppna efter kommande recensioner av det helt nya gaming-segmenent här på Varvat.

0 Delningar

2 Kommentarer

  1. 65Hz? Antar att det ska va 165Hz? Inte så mycket att skryta med det heller, men definitivt bättre än 65…

    Svara
  2. Det ska vara 165 ja. Den har ju energiklass G som det är, så de ville väl inte salta folks elräkningar mer än nödvändigt

    Svara

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att synas. Obligatoriska fält är märkta med *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Spel är ett kall och en passion. Inget är mer avkopplande från livet som småbarnsfar som ett riktigt förtrollande spel. En tur i flygsimulatorn eller ett riktigt bra rollspel är mina självklara förstaval.

Glömt lösenord

Ange ditt användarnamn eller din e-postadress. Du kommer att få en länk för att återskapa ditt lösenord via e-post.