Artiklen är ett betals samarbete
Så blir du en bättre gamer

Comic Con äger rum mellan den 3–5 november i Stockholm. Eventet är en fantastisk chans för alla som älskar populärkultur att nätverka och umgås. Förutom att bjuda in efterfrågade skådisar från populära serier och filmer, och anordna frågepaneler och utställningar med aktuella ämnen är Comic Con årets höjdpunkt för många gamers. Stora spelbolag som Nintendo och Playstation visar här upp sina nya spel och man kan prova på kommande storspel eller kolla in innovativa indiespel. Företrädare från spelbranschen brukar avslutningsvis finnas på plats för att hålla intressanta föreläsningar. Inbitna gamers gör bäst i att inte missa Comic Con. Evenemanget innebär nämligen en möjlighet att hålla sig uppdaterad om spelbranschen och utbyta erfarenheter med andra gaming fantaster. Deltagande i Comic Con och liknande event är därmed ett viktigt led i att bli en bättre gamer. I det här inlägget fyller vi på listan med vad du behöver för att bli en bättre gamer. 

Vikten av fair play

För att bli en bättre gamer måste du iaktta och respektera fair play. Det innebär kort och gott att du i samtliga lägen bör ägna dig åt rent och schysst spel. Du bör behandla dina motspelare och konkurrenter på ett rättvist och respektfullt sätt även när insatserna och stressnivåerna är höga. Begreppet fair play innebär vidare att man är fullständigt införstådd med reglerna som gäller för det aktuella spelet. På så vis respekterar man spelet och skapar bättre chanser för framgång. Tack vare internet och det faktum att många spel inom branschen, såväl klassiska som moderna, finns på digitala plattformar nuförtiden, finns många grundläggande regeluppsättningar enkelt tillgängliga online, inklusive allt från pokerregler till Minecraft eller League of Legends. Det finns därmed aldrig några ursäkter för att spela oschysst eller orent som gamer.

Ergonomiska gamingmöbler- och tillbehör

Möbeljätten IKEA har inlett ett samarbete med ROG (Republic of Gamers) och lanserat UPPSPEL – en serie prisvärda ergonomiska möbler som tagits fram med gamers och e-sport i åtanke. Syftet med serien är att erbjuda gamern rätt bord, stolar, belysning och andra detaljer för att han eller hon ska kunna prestera bättre. Ett viktigt led i att bli en bättre gamer är, i ljuset av det ovanstående, att investera i rätt verktyg och tillbehör för att maximera det faktiska spelandet. Övning ger som bekant färdighet men för att kunna orka tillbringa timtals framför skärmar av olika slag måste kroppen få de bästa förutsättningarna att orka och må bra. Ergonomi är därmed A och O i resan mot att bli en bättre gamer.

Hitta balansen

Att man måste lägga ned ansenlig tid på e-sport för att kunna mäta sig med proffsen säger sig självt. Även elit-gamers måste dock hitta en balans mellan aktiviteter som äger rum framför och bort från skärmen. För att utvecklas över tid och inte bränna ut sig måste man inta en holistisk hållning till sin gaming. Detta innebär att man ser till att äta bra och näringsrik mat, ägna sig åt fysisk träning och upprätthålla sociala relationer. En hälsosam livsstil där även andra bitar i livet, förutom gaming, får den plats de förtjänar skapar bättre förutsättningar för att bli bättre på gaming och hålla motivation i gång.

 Mentorskap

Har man möjlighet till det är det en god idé att hitta en mentor inom gaming som kan hjälpa en att bli bättre och utvecklas. En mentor är i regel någon som har så pass mycket kunskaper och erfarenheter inom ett fält att han eller hon kan fungera som vägledare för en mer oerfaren person. Som gamer är det lätt att köra fast i gamla hjulspår och ibland stagnera i sin utveckling. Detta då sociala interaktioner med andra i verkliga livet är begränsade. För att kunna utvecklas och nå nya mål krävs därmed stundtals att man tar hjälp utifrån. En mentor kan observera din gaming på ett objektivt sätt och komma med värdefulla råd och synpunkter om vad du kan göra bättre och vad dina styrkor är.

0 Delningar

Glömt lösenord

Ange ditt användarnamn eller din e-postadress. Du kommer att få en länk för att återskapa ditt lösenord via e-post.