Nordsken bjuder på finalen i Women’s Esports League

Den europiska e-sportligan Women’s Esports League startades upp av av den ideella organisationen Female Legends i samarbete med esport-plattformen Challengermode i slutet av 2018. Spelen som spelas är League of Legends och Counter-Strike: Global Offensive. Den första säsongen startade i februari 2019 och finalerna spelas i maj. Hittills har totalt 74 kvinnliga e-sport-lag från flera europeiska länder tävlat online för att bli det bästa europeiska kvinnliga CS: GO eller LoL-laget.

Nu avslöjar arrangörerna i ett pressmeddelande att de två finalisterna i varje spel kommer att resa till gaming- och livstilsfestivalen Nordsken i Skellefteå den 30 maj – 1 juni 2019 för att tävla live framför publik om titeln som mästare i säsong 1 av WEL, samt en del av prispotten på €5000.

Nordsken är en mötesplats och inkluderar alla som är intresserade av spel, oavsett om det är e-sport eller singel-player spel, kultur och kreativitet. Finalerna kommer att sändas direkt via Female Legend’s Twitch-kanal.

Att Challengermode och Female Legends nu valt att lägga Women’s Esports League på Nordsken är ett fantastiskt kvitto på att vårt långsiktiga arbete med inkludering gett resultat. Vi ser med glädje fram emot att vara värdar för detta och hoppas på ett riktigt spännande slutspel.


Linn-Marie Edlund, Projektledare för Nordsken

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att synas. Obligatoriska fält är märkta med *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Spel är ett kall och en passion. Inget är mer avkopplande från livet som småbarnsfar som ett riktigt förtrollande spel. En tur i flygsimulatorn eller ett riktigt bra rollspel är mina självklara förstaval.

Glömt lösenord

Ange ditt användarnamn eller din e-postadress. Du kommer att få en länk för att återskapa ditt lösenord via e-post.