Baldur’s Gate 3 har fått ett releasedatum – plus kommer till PS5

Baldur's Gate 3 släpps den 31 augusti både på PC och PS5.
Cross save mellan PC och PS5.

Det hett efterlängtade rollspelet Baldur’s Gate 3 har nu fått ett fastställt releasedatum: 31 augusti. Utvecklaren Larian Studios avslöjade under Game Awards att spelet, som varit i early access över två år, skulle släppas under augusti 2023. Fast att det skulle vara den absolut sista dagen på månaden är lite lustigt, som om de vill arbeta på spelet in i det sista. Däremot har vi inget emot lite extra polering och buggfixande. Fler spel borde ta efter Larian…

Men det absolut största överraskningen var att spelet även släpps på Playstation 5 – samma dag! Trailern visar upp spelet i sin fulla prakt på Sonys konsol som hanterar spelets vackra grafik fenomenalt. Du kan till och med spela co-op med delad skärm! Det kommer dessutom erbjuda cross save mellan PS5 och PC (samt Mac) så du kan hoppa mellan datorn på kontoret och konsolen i vardagsrummet!

I samband med trailern utannonserade de också att Baldur’s Gate 3 får en Digital Delux-utgåva med massa digitalt godis för fans. Det mesta inspirerat av Divinity: Original Sin II, Larian Studios förra succéspel. I samband med nyheterna gjorde utvecklaren även en blogguppdatering på spelets Steamsida där de förklarar att alla som redan köpt in sig på early access erhåller Digital Delux-utgåvan gratis som en uppgradering när spelet släpps, samt att de som beställt den svulstiga Collector’s Edition av Baldur’s Gate 3 också får uppgraderingen.

J.K. Simmons äger

Som en bonus på det hela fick vi även reda på att talangen J.K. Simmons gestaltar skurken General Ketheric Thorm i Baldur’s Gate 3. Larian berättar att för den odödliga necromancern Ketheric behövde de en mäktig röst – och efter en inspelning i båset var de glada att de ringde in Simmons.

Vi är beredda att hålla med!

0 Delningar

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att synas. Obligatoriska fält är märkta med *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Jag är en gamer av den gamla skolan och uppskattar både spel som utmanar mitt tålamod och spel som jag kan fly in i. Mina bästa minnen kommer från Super Mario Bros. 3, Mega Man, The Legend of Zelda och Final Fantasy. Nu finner jag mina kickar i Destiny, Bloodborne och Shovel Knight och gömmer mig i Bethesda och BioWares världar.

Glömt lösenord

Ange ditt användarnamn eller din e-postadress. Du kommer att få en länk för att återskapa ditt lösenord via e-post.