Sea of Thieves patch 1.0.5 tar fram skeletten du så gärna vill dräpa

Sea of Thieves är nu online efter underhållsarbetet. Nya patchen lagar några skavanker och gör piratlivet lite smidigare. Vänta, kommer det nya kläder och segel?

I vanlig ordning stängdes servrarna av i dag så att Sea of Thieves kunde få sin rutinmässiga service. I samma veva passade utvecklaren Rare på att slänga in en patch till spelet, 1.0.5 i räkningen, som jämnar ut några vanliga buggar och komplikationer. En par fixar är mycket efterlängtade och kommer göra livet som pirat mindre irriterande.

Personligen är den största förbättringen i 1.0.5 att ammunitionslådan är flyttad så att den blir lättare att interagera med. Tidigare har den legat precis under vapenskåpet vilket resulterat att man de flesta gånger aktiverade vapenskåpet istället för ammunitionslådan. Detta var otroligt frustrerande i hektiska situationer då du snabbt vill ha ammo men fastnar i en vapenmeny. Nu ligger ammunitionslådan vid sidan av.

Grävt upp liken

Patch 1.0.5 lagade också en bugg i spelet som satte käppar i… seglet? Nämligen att skelett inte alltid dök upp på Skeleton Fort och Order of Souls-uppdrag. Många gånger har jag och min besättning anlänt till en ö för att dräpa skelett bara för att finna den tom. Stridsmusiken som signalerar att man hittat skeletten kunde börja, men utan att några anstormande benrangel kom. Rare har under de gångna veckorna undersökt buggen och meddelar nu att den ska vara löst. Upplever vi dock att inga skelett kommer, ska vi meddela det via deras support.

Ny kosmetik fraktas

Akta lacken, den är ny.

Slutligen meddelar Rare att nya kosmetiska föremål (kläder, segel osv.) är på ingång till Sea of Thieves. De uppmanar shoppingsugna pirater med växel över att hålla i sitt guld tills skräddaren och andra försäljare får in de nya varorna.

Rare avslöjade inte när föremålen anländer, men en gissning är inom två veckor.

Patchen är ungefär 1,3 GB på samtliga plattformar.

Nedanför följer en lista på de mest övergripande förbättringarna. För den fullständiga listan, se Sea of Thieves officiella hemsida.

  • Instrumenten spelar inte längre samma melodi två gånger i rad.
  • Menyerna för Vanity och Clothing laddar bättre nu, samt att alla menyer numera ”fade in” när de öppnas.
  • Spelare ska inte längre bli låsta med ett vapen, samt att valda vapen nu stannar kvar mellan sessionerna.
  • Skepp kommer inte längre att flyga iväg när de håller på att sjunka.
  • Push to talk-inställningen återställs inte längre till default mellan sessionerna.
  • Kraken attackerar inte längre i närheten av stenar.
  • Det är inte längre möjligt att falla genom skeppet när du hoppar på banantunnan.
  • Fixade problemet med att ljudeffekter upprepades.
Jag är en gamer av den gamla skolan och uppskattar både spel som utmanar mitt tålamod och spel som jag kan fly in i. Mina bästa minnen kommer från Super Mario Bros. 3, Mega Man, The Legend of Zelda och Final Fantasy. Nu finner jag mina kickar i Destiny, Bloodborne och Shovel Knight och gömmer mig i Bethesda och BioWares världar.

Vad tycker du?

0 0

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att synas. Obligatoriska fält är märkta med *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Glömt lösenord

Ange ditt användarnamn eller din e-postadress. Du kommer att få en länk för att återskapa ditt lösenord via e-post.