Stormig launch för Sea of Thieves

Två dygn har gått sedan Sea of Thieves öppnade sina dörrar för världen, sedan dess har Rare jobbat dygnet runt för att hålla spelet flytande.
Trötta Joe och Craig förklarar situationen.

Då var vi här igen. Ännu ett hett efterlängtat onlinespel släpps, ännu en utvecklare som chockas över mängden anstormande, ivriga spelare. Ännu ett onlinespel som viker under trycket. Sea of Thieves har sedan launchen 20 mars haft de sedvanliga problemen onlinespel har när de släpps: högt spelartryck och buggar.

I den första videouppdateringen från Rare presenterar två trötta herrar på Rare, Joe Neate och Craig Duncan, situationen i Sea of Thieves. Bortsett från ett par irriterande buggar fokuserar Rare på att anpassa sig till den stora mängd spelare som loggar in vid rusningstider. De är noga med  att förklara att de först och främst skyddar spelarna som redan befinner sig i spelet, vilket är anledningen till att de inte stänger ner spelet för krishantering. Tidigt nästa vecka kan spelare förvänta sig en patch.

Min åsikt

Det är nästan humoristiskt hur en spelutvecklare 2018 inte kan förutspå spelaranstormningar vid release av ett hajpat onlinespel. Själv är jag ganska död inuti efter att ha upplevt släppen av oräkneliga onlinerollspel. Men jag är inte en representation av alla och vet att frustrationen hos spelare kommer påverka deras syn på spelet. Rare har därför ett stort intresse i att fixa stabiliteten i deras onlinetjänst. Så när de säger att de jobbar 24/7 så gör de nog det. Tid är pengar, ni vet.

Tills de har fått ordning på Sea of Thieves är mitt enda tips att ha tålamod och vänta på recensionerna – vänta alltid på recensionerna. En fördel med Sea of Thieves är att det är del av Xbox Game Pass och därmed går att spela utan ett direkt köp.

Jag är en gamer av den gamla skolan och uppskattar både spel som utmanar mitt tålamod och spel som jag kan fly in i. Mina bästa minnen kommer från Super Mario Bros. 3, Mega Man, The Legend of Zelda och Final Fantasy. Nu finner jag mina kickar i Destiny, Bloodborne och Shovel Knight och gömmer mig i Bethesda och BioWares världar.

Vad tycker du?

1 0

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att synas. Obligatoriska fält är märkta med *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Glömt lösenord

Ange ditt användarnamn eller din e-postadress. Du kommer att få en länk för att återskapa ditt lösenord via e-post.