SEGA utvecklar framtidens VR-spel

Få har nog gått miste om Virtual Realitys framfart de senaste åren. Förutom datorspel har tekniken spridit sig till en rad andra användningsområden. Idag går det att använda Virtuell verklighet för att exempelvis resa runt i världen, gå på konsert och spela online casino. I år tog dessutom VR-glasögon plats i de svenska hemmen på riktigt då de blev utsedda till årets julklapp!

Nu har det klassiska spelföretaget SEGA bestämt sig för att ta nästa steg i utvecklingen! Tillsammans med det australiensiska företaget Zero Latency utvecklar man just nu framtidens spelupplevelse!

Tanken bakom det nya spelet är att kombinera den digitala och fysiska världen. Spelet utspelar sig i VR-miljö där spelarna själva har möjlighet att ta sig fram. Spelarna kan själva välja om man vill spela mot varandra eller i lag. Grunden ligger i att ta sig igenom olika typer av banor med fiender, såsom Zombies. För att kunna få stor yta att röra sig på så används en varulokal. Själva spelet pågår i cirka 45 minuter och priset ligger på 88 australiensiska dollar (drygt 600 svenska kronor).

I dagsläget så finns spelet endast i Australien men nu är alltså planerna att expandera internationellt. Första stoppet är Japan, där spelet, som tas fram av SEGA och Zero Latency snart kommer att släppas. Förhoppningsvis kommer vi även att kunna få se spelformen i Europa inom en överskådlig framtid.

Projektet är unikt och skulle kunna ta spelupplevelsen till en helt ny nivå. Av videoklippen och recensionerna att döma så verkar spelet vara något av en blandning mellan ett Tv-spel och lasertag. Frågan är också vilken typ av spel som kommer att tas fram för spelformatet. I ett första skede kan vi gissa på att det blir mycket actionspel, speciellt relaterade till zombies. Dock är det bara fantasin som sätter gränser för vad den nya tekniken skulle kunna användas till.

Åldersgränsen för spelet är 13 år. Banan som finns att spela i Melbourne är 400 kvadratmeter stor och maximalt kan sex personer spela samtidigt.

Vi väntar med spänning på att se vad det nya samarbetet kommer att resultera i och hoppas givetvis på att även kunna prova på spelformen i Sverige inom de närmsta åren!

0 Delningar

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att synas. Obligatoriska fält är märkta med *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Glömt lösenord

Ange ditt användarnamn eller din e-postadress. Du kommer att få en länk för att återskapa ditt lösenord via e-post.